Криворізького оператора було поранено під час незапланованої вправи – військком

Криворізького оператора було поранено під час незапланованої вправи – військком

10 Липня 2017
1955

Криворізького оператора було поранено під час незапланованої вправи – військком

1955
Вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка в Кривому Розі під час навчань, не була запланована
Криворізького оператора було поранено під час незапланованої вправи – військком
Криворізького оператора було поранено під час незапланованої вправи – військком

Про це 9 липня на прес-конференції повідомив військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, пише «Радіо Свобода».

За його словами, у ході навчань не були заплановані вправи з самооборони чи захоплення та перехоплення, а лише з охорони та оборони приміщень.

«Наскільки мені відомо, це захід спланували представники ЗМІ разом з двома волонтерами, не погодивши його ні зі мною, ні з керівником заняття на місці проведення», – зауважив пан Бритвич.

За його словами, у навчаннях були задіяні інструктори та волонтери.

«Наголошую: інструктори та волонтери. Інструктори у нас були ті, які призвані в склад загону оборони, а волонтери, які не призвані у склад загону оборони, вони надавали методичну допомогу, не проводили заняття, вони просто консультували, показували, розказували, але вони також проходили інструктаж», – сказав пан Бритвич.

Як він розповів, щоранку упродовж навчань, які мали тривати до 8 липня, проводився загальний інструктаж щодо поводження зі зброєю і для інструкторів, і для волонтерів.

Військовий комісар поінформував, що знав, що чоловік, який здійснив постріл, був фахівцем з тактико-спеціальної підготовки, а от щодо його участі в АТО мав інформацію лише зі слів його колег. Раніше цей чоловік проводив інструктажі з патрульною поліцією, і «цього було достатньо» для його залучення до занять, зазначив військком.

Нагадаємо, 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» звернулася із відкритим листом до представників Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, представників влади Кривого Рогу та Дніпропетровської області. Журналісти вимагають провести прес-конференцію за участі усіх відомств, причетних до проведення навчань, на яких постраждав В’ячеслав Волк.

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

 

Фото: 1kr.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду