На блокпості під Мар’їнкою знімальна група «1+1» посперечалася з поліцією (ДОПОВНЕНО)

На блокпості під Мар’їнкою знімальна група «1+1» посперечалася з поліцією (ДОПОВНЕНО)

6 Липня 2017
2226

На блокпості під Мар’їнкою знімальна група «1+1» посперечалася з поліцією (ДОПОВНЕНО)

2226
Керівництво ГУ Нацполіції в Донецькій області ініціювало службову перевірку
На блокпості під Мар’їнкою знімальна група «1+1» посперечалася з поліцією (ДОПОВНЕНО)
На блокпості під Мар’їнкою знімальна група «1+1» посперечалася з поліцією (ДОПОВНЕНО)

На блокпості під Мар’їнкою в четвер, 6 липня, виникла суперечка між знімальною групою одного з центральних телеканалів та поліцейськими.

Про це повідомила поліція Донеччини.

«Керівництво Головного управління Нацполіції в Донецькій області ініціювало службову перевірку за фактом конфліктної ситуації, яка мала місце сьогодні, 6 липня, близько 10.00 між поліцейськими, які несуть службу на стоп-контролі, та знімальною групою одного з центральних телеканалів», - зазначено в повідомленні.

«У ході перевірки документів у поліцейських виникли питання до учасників знімальної групи, але останні відмовились проходити стандартну процедуру перевірки, через що і сталася конфліктна ситуація», - пояснюють поліцейські.

Роз’яснюється також, що працівники поліції мають право перевіряти у громадян і посадових осіб документи, а в разі їх відсутності - затримувати для встановлення особи, здійснювати особистий догляд громадян, речей, транспортних засобів тощо.

Телевізійники подали заяву, яка зареєстрована в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення та інші події.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив «Українській правді», що йдеться про знімальну групу телеканалу «1+1». За його словами, інцидент стався через те, що знімальна група має дозвіл на зйомку в зоні АТО, але не має – на зйомку прифронтового блокпосту.

«Ми дуже поважаємо роботу журналістів, зокрема тих, які працюють у зоні АТО, ризикуючи своїм життям, але водночас закликаємо журналістів з розумінням поставитись і до роботи поліцейських, які стоять на прифронтовому блокпості, куди дуже часто прилітають снаряди, і також ризикують своїм життям», - підсумував пан Тракало.

Прес-служба «1+1» надала «Детектору Медіа» свій коментар до подій на блокпості під Мар’їнкою. «Сьогодні між журналістською групою ТСН, що направлялась у зону АТО, та представниками Національної поліції України стався інцидент під час проходження КПП на Донеччині. Серед знімальної групи, зокрема, перебуває спеціальний кореспондент новин Наталія Нагорна. Наразі канал «1+1» перебуває у тісній співпраці з Національною поліцією України, - йдеться у коментарі. - Національна поліція вже розпочала службове розслідування щодо інциденту, сподіваємось, що його результати стануть відомі незабаром, про що ми окремо повідомимо громадськість. Закликаємо правоохоронців до справедливого розгляду справи та розраховуємо на швидке врегулювання ситуації. У свою чергу телеканалу «1+1» шкода, що журналісти, які, ризикуючи своїм життям, щодня інформують країну про події у гарячих точках України, мають стикатися з такими ситуаціями».

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент патрульної поліції Національної поліції України призначив службове розслідування за фактом застосування фізичної сили до журналіста «2+2» у відповідь на запит «Детектора медіа» щодо надання інформації відносно інциденту за участю начальника Управління патрульної поліції у місті Івано-Франківську. У травні начальник Управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець виштовхав з приміщення журналіста програми «Люстратор 7.62» телеканалу «2+2» Володимира Тимофійчука.

Фото: mariupol-police.dn

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2226
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду