«Радио Свобода» показало новий документальний фільм про Павла Шеремета

«Радио Свобода» показало новий документальний фільм про Павла Шеремета

5 Липня 2017
1419

«Радио Свобода» показало новий документальний фільм про Павла Шеремета

1419
У фільмі використані інтерв'ю матері загиблого журналіста Людмили Шеремет, його дітей, однокурсників і колег
«Радио Свобода» показало новий документальний фільм про Павла Шеремета
«Радио Свобода» показало новий документальний фільм про Павла Шеремета

Журналісти «Радио Свобода» зробили новий документальний фільм «Шеремет. Ціна свободи». 

Про це повідомляється на сайті видання.

«За що і чому загинув Павло Шеремет? Кому вигідно було це вбивство? Його близькі, друзі та колеги лише роблять припущення. Версій багато, але в жодній немає достатніх доказів», - пише «Радио Свобода».

Зйомки відбувалися в Москві, Мінську і Києві. У фільмі про Павла розповідають його мати Людмила Шеремет, його діти Ліза і Коля, які живуть в Москві, колеги, в тому числі й українські журналісти Севгіль Мусаєва, Сакен Аймурзаєв, народний депутат Мустафа Найєм. 

Автор і продюсер стрічки - Мелані Бачина, оператор - Андрій Костянов.  

«У долі Шеремета відбилася драматична доля трьох країн і все те, що сталося в останні роки з професією журналіста, яку він любив і якій служив чесно і мужньо до самого останнього свого дня», - наголошує видання.

У стрічці також використовуються кадри з журналістського розслідування «Вбивство Павла».

Як повідомляв «Детектор медіа», 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва загинув український журналіст Павло Шеремет. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

10 травня журналісти «Слідства.Інфо» та OCCRP презентували фільм «Вбивство Павла». У фільмі, зокрема, повідомляється, що Національна поліція не допитувала кількох можливих свідків убивства журналіста Павла Шеремета, які можуть мати стосунок до Служби безпеки України. 

11 травня голова Національної поліції України Сергій Князєв зібрав усю слідчу групу Нацполіції у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. За словами Князєва, Нацполіція приєднала розслідування журналістів до матеріалів справи.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС викликає на допит авторів фільму-розслідування «Вбивство Павла» й Ігоря Устименка. 15 травня колишній співробітник СБУ з'явився на допит в Нацполіцію.

21 червня Нацполіція надала Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики довідку про підсумки розслідування вбивства Павла Шеремета, де зокрема йдеться про те, що у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета допитано понад 3 тисячі осіб.

З 10 липня по 12 липня в Києві перебуватиме делегація Комітету захисту журналістів (CPJ) для представлення спеціальної доповіді про вбивство журналіста Павла Шеремета.

 

Фото: Радио Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1419
Читайте також
12.07.2017 13:00
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
1 972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду