Генпрокуратура зробила крок до заочного суду над власником «Українського медіа холдингу»

Генпрокуратура зробила крок до заочного суду над власником «Українського медіа холдингу»

4 Липня 2017
791

Генпрокуратура зробила крок до заочного суду над власником «Українського медіа холдингу»

791
ГПУ ініціювала процедуру спеціального досудового розслідування щодо Сергія Курченка
Генпрокуратура зробила крок до заочного суду над власником «Українського медіа холдингу»
Генпрокуратура зробила крок до заочного суду над власником «Українського медіа холдингу»

Генеральна прокуратура України ініціювала процедуру спеціального досудового розслідування щодо бізнесмена-утікача, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«З метою забезпечення виконання процесуальних дій щодо здійснення «заочного» судового розгляду відносно С. Курченка Генеральною прокуратурою України 30.06.2017 до Печерського районного суду м. Києва направлено клопотання про здійснення щодо нього спеціального досудового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

Збитки, спричинені злочинною організацією, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 млрд гривень. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

З лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, його оголошено у розшук.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Генеральна прокуратура України мала намір просити суд дозволити заочне засудження бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка, а також екс-заступника голови «Нафтогазу» Олександра Кацуби ще в жовтні минулого року. 

28 червня 2017 року Курченку складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за 9 статтями Кримінального кодексу України (ККУ).

Фото: iPress.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Читайте також
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду