У Львові пройшов допрем'єрний показ фільму «Міф» про Василя Сліпака

У Львові пройшов допрем'єрний показ фільму «Міф» про Василя Сліпака

30 Червня 2017
2691

У Львові пройшов допрем'єрний показ фільму «Міф» про Василя Сліпака

2691
Прем’єра відбулася у день роковин загибелі Героя України
У Львові пройшов допрем'єрний показ фільму «Міф» про Василя Сліпака
У Львові пройшов допрем'єрний показ фільму «Міф» про Василя Сліпака

У Львові відбувся допрем'єрний  показ документального фільму «Міф», присвяченого пам'яті соліста Паризької опери Василя Сліпака.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Василь Сліпак – український оперний співак, соліст  Паризької національної опери, волонтер, пішов добровольцем у зону АТО і загинув 29 червня 2016 року. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка». «Міф» – позивний співака.

«До створення цього фільму долучилися сотні людей. Це і ті, хто надавав нам своє домашнє відео. І ті, хто радили, підказували, допомагали організаційно, і, звичайно, ті доброчинці з усього світу, які фінансували цей фільм», - розповів автор сценарію, продюсер і режисер фільму Леонід Кантер.

За його словами, творці фільму самі ще його не бачили, тому що в останні дні робота велася у різних студіях одночасно. Завершувалася робота над звуком, над кольоровою корекцією, над графікою, анімацією.

«Може, щось і не вдалося, але ми дуже поспішали, щоб встигнути до річниці смерті Василя. Це наш дарунок йому від серця. Те, яким вийшов фільм, великою мірою визначив сам Сліпак. Тому що його щирість, доброта, глибина, багатогранність були нашими орієнтирами у створенні цього фільму, ми намагалися йти за ним, зрозуміти його, щоб створити фільм, який би відповідав його особистості»,- сказав Кантер.

У Львові в день смерті Василя Сліпака також розпочався  Міжнародний музичний марафон  «WLive.Тихі дні любові і музика миру». У ньому беруть участь численні гості з Франції, Польщі та інших країн, серед яких диригенти П’єр ЛоРе та Ніколас Краузе, солісти Перін Медоф, Пол оглєр, Гійом Дюссо (Франція), композитор Євгеній Гальперін (Росія/Франція) та інші. Усі вони представлені і в фільмі.

Під час «днів тихої музики» прозвучать опери «Орестея. Exercise» Олександра Козаренка та «Алкід» Дмитра Бортнянського. У виступах візьмуть участь Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», Львівський камерний хор «Глорія», Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.

Як писав «Детектор Медіа», у травні творча група фільму закінчила зйомки на Сході України, у Львові та Франції, робота над фільмом перейшла в завершальну стадію. Команда потребувала фінансової підтримки для пострпродакшену стрічки. На той момент проект підтримало 243 доброчинці, було зібрано 244 437 грн з необхідних 300 000 грн .

Фото: ПолитНавигатор

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2691
Читайте також
19.02.2018 14:45
Ігор Грабович
«Детектор медіа»
4 159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду