Прокуратура Києва завершила досудове розслідування вбивства Бузини – адвокат (ДОПОВНЕНО)

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування вбивства Бузини – адвокат (ДОПОВНЕНО)

27 Червня 2017
1686

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування вбивства Бузини – адвокат (ДОПОВНЕНО)

1686
Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування стосовно Андрія Медведька та Дениса Поліщука, обвинувачених у вбивстві публіциста Олеся Бузини
Прокуратура Києва завершила досудове розслідування вбивства Бузини – адвокат (ДОПОВНЕНО)
Прокуратура Києва завершила досудове розслідування вбивства Бузини – адвокат (ДОПОВНЕНО)

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат обвинувачених Сергій Войченко.

«Сьогодні прокуратура міста Києва повідомила про завершення досудового розслідування стосовно Андрія Медведька та Дениса Поліщука, далі на замовлення влади "шиючи" їм вбиство Олеся Бузини», – повідомив він.

Адвокат пише, що «невиконані сотні клопотань сторони захисту, не виконані десятки рішень судів отриманих стороною захисту, не розслідувано побиття Медведька під час затримання, не розслідувано побиття Медведька і Поліщука під час незаконної спроби відібрання їх біологічних зразків».

Прес-служба Прокуратури міста Києва повідомляє, що сьогодні, 27 червня, обвинуваченим, а також їхнім адвокатам, вручені повідомлення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

 «Зауважимо, що у кримінальному провадженні проведено всі необхідні слідчі та процесуальні дії. До матеріалів досудового розслідування серед іншого долучені висновки судової експертизи генетичної ідентифікації та відповіді на запити про надання міжнародної правової допомоги, які надійшли з компетентних органів Сполучених Штатів Америки та Італійської Республіки», – йдеться в повідомленні прокуратури.

За повідомленням прес-служби, дії Медведька та Поліщука кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. Після завершення ознайомлення із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт буде передано до суду.

Нагадаємо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі будинку по вулиці Дегтярівській, в якому він жив. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

26 квітня Апеляційний суд підтвердив законність скасування запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини Дениса Поліщука.

12 липня Прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Згодом ГПУ повідомила, що буде відсторонено Станіслава Гущесова, старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні щодо вбивства публіциста Олеся Бузини.

Станом на серпень 2016 року ГПУ не мала резултатів ДНК-тестів підозрюваних.

24 травня стало відомо, що у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розряд обвинувачених.

На фото - Андрій Медведько і Денис Поліщук

Фото: "Корреспондент"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1686
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду