Порошенко передав президенту Франції картину Романа Сущенка

Порошенко передав президенту Франції картину Романа Сущенка

27 Червня 2017
1848

Порошенко передав президенту Франції картину Романа Сущенка

1848
26 червня у Парижі президент України Петро Порошенко передав президенту Франції Еммануелю Макрону картину, написану журналістом Романом Сущенком у 2001 році
Порошенко передав президенту Франції картину Романа Сущенка
Порошенко передав президенту Франції картину Романа Сущенка

Про це у Facebook повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

«Журналіст Роман Сущенко, який багато років працював у Франції, має бути негайно звільнений з російської в'язниці, – написав він. – З дозволу дружини Романа Президент України передав Президенту Макрону картину, написану Романом у 2001 році».

Зазначимо, 26 червня, під час зустрічі Петра Порошенка з Еммануелем Макроном, порушувалось питання звільнення українського журналіста Романа Сущенка, який незаконно перебуває у російському СІЗО «Лефортово».

Нагадаємо, у травні Сущенко передав своєму адвокату Марку Фейгіну лист, адресований президенту Франції Еммануелю Макрону. Крім того, Анжеліка Сущенко, дружина журналіста, звернулася до першої леді Франції Бріжит Макрон по допомогу у звільненні чоловіка.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

На фото - Петро Порошенко та Еммануель Макрон

Фото: Святослав Цеголко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1848
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду