Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі

Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі

23 Червня 2017
1279

Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі

1279
Ярина Серкез стала першою переможницею Data Journalism Awards від України
Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі
Львівська журналістка перемогла у престижному міжнародному конкурсі

Ярина Серкез, 26-річна випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, стала переможницею найпрестижнішого конкурсу  журналістики даних Data Journalism Awards. Ярина – перша українка, яка здобула таку нагороду.

Про це повідомляє Zaxid.net.

«Сьогодні під час обідньої перерви в нью-йорському офісі Wall Street Journal дивилася онлайн-трансляцію Data Journalism Awards. Зі сцени віденського Хофбургу мені посміхався Анатолій Бондаренко і тримав в руках статуетку з моїм іменем. Цього року DJA нагорода вперше поїде в Україну, і для мене це – окрема перемога», – написала Ярина у своєму Facebook.

На конкурс молода журналістка відправила портфоліо своїх інтерактивних проектів та інфографік, значну частину з яких опубліковано на «ТЕКСТИ.ORG.UA».

Ярина народилась у Львові, ступінь бакалавра журналістики отримала у Львівському університеті ім. Івана Франка, на магістратурі навчалась у Варшаві. Пізніше дівчина виграла освітній грант імені Джеймса Віль'яма Фулбрайта та отримала стипендію на навчання в Міссурійському університеті.

Свої перші інтерактивні проекти Ярина друкувала в газеті «День». Пізніше стажувалась у New York Times. Зараз публікує data-тексти y Wall Street Journal та на сайті «ТЕКСТИ.ORG.UA».

Data Journalism Awards відзначає видатні проекти і публікації на основі журналістського аналізу даних по всьому світу – інтерактивні проекти та інфографіки. Конкурс є важливим показником трендів та інноваційних технік журналістики даних. Цього року у конкурсі брали участь 573 проекти з 51 країни світу.

Як повідомляв "Детектор Медіа", у рамках проекту, що фінансується ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4U), відкрито конкурс для журналістів на найкраще роз’яснення положень і висвітлення результатів впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Фото: Тексти.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду