На Полтавщині селищна голова заявила, що «Вісник Семенівщини» «займається блювотиною» і не пустила журналістів на сесію

На Полтавщині селищна голова заявила, що «Вісник Семенівщини» «займається блювотиною» і не пустила журналістів на сесію

22 Червня 2017
8921

На Полтавщині селищна голова заявила, що «Вісник Семенівщини» «займається блювотиною» і не пустила журналістів на сесію

8921
21 червня головного редактора Михайла Погрібного та журналістку Олену Бугай з газети «Вісник Семенівщини» (Полтавська область) селищна голова і депутати не пустили на засідання сесії Семенівської селищної ради
На Полтавщині селищна голова заявила, що «Вісник Семенівщини» «займається блювотиною» і не пустила журналістів на сесію
На Полтавщині селищна голова заявила, що «Вісник Семенівщини» «займається блювотиною» і не пустила журналістів на сесію

Заборону селищна голова Людмила Милашевич мотивувала тим, що газета «займається блювотиною», пише ІМІ.

«Бажання бути присутніми на засіданні виявили і кореспонденти газети “Вісник Семенівщини”. На превеликий жаль, селищний голова Людмила Милашевич різко, а головне неприязно зустріла журналістів, мотивувавши це тим, що ЗМІ, яке вони представляють, займається “блювотиною” (цитуючи дослівно). Натомість, на пред’явлені посвідчення журналістів Людмила Павлівна відреагувала, як на звичайні клаптики паперу. На думку мера Семенівки, свобода слова, гарантована Основним Законом, нехай залишається “в журналістів при собі"»,повідомляє газета «Семенівські вісті».

В аудіозаписі, що виклало видання на сайті, селищна голова зазначає, що журналісти мали подавати заявку для того, щоб бути присутніми на сесії.

«Треба було через те, що ви (подавати заявку – ред.)... Ви газета, яка займається блювотиною… Є цивільний кодекс, ви повинні спитати у кожного депутата, чи хочуть вони, щоб ви їх записували, фотографували. Є право ваше, як преси, як журналісти ви повинні були письмово мені принести зранку повідомлення про те, що ви хочете бути на сесії», – сказала пані Милашевич журналістам.

У коментарі представниці ІМІ Михайло Погрібний розповів, переконати голову селищної ради у тому, що журналісти мають право бути присутніми, – не вдалося.

«Нам заборонили і голова, і депутати. Наразі готуємо подання до прокуратури, чекаємо відповіді від селищної ради, але там не квапляться щось робити, тиша», – сказав головний редактор.

Він припускає, що таке ставлення від голови селищної ради «заслужили» через публікацію про децентралізацію.

«8 червня були сходки у селах Веселий Поділ і Паніванівка (В.Подільська селищна рада) з приводу приєднання до Семенівської ОТГ. У нашій статті на першій сторінці, яку додаємо, ми не позиціювали себе прихильниками чи противниками децентралізації, написавши дослівно промову В.Подільського сільського голови Інни Календарь. Ми звернулись через газету до влади (але в основному воно адресувалося місцевим жителям) з тим, чи турбує їх доля рідного краю. На сходки загалом прийшло 50 чоловік, і їхню думку взяли до уваги (проживає на території сільради 2000). 21 червня відбулася позачергова сесія ОТГ, про що далі йдеться у нашому матеріалі з аудіозаписом», – розповів пан Погрібний.

Нагадаємо, 12 червня у Апеляційному суді Полтавської області, де розглядали справу щодо різанини біля арки «Газетного ряду», невідома жінка вибила з рук журналістки ГО «Полтавська платформа» Анни Єгорової телефон, на який та вела відеозйомку.

6 грудня в Октябрському райсуді Полтави керівник групи конвоїрів поліції заборонив журналісту вести фотозйомку ще до початку засідання суду та наказав представникам ЗМІ залишити судову залу.

9 грудня суддя Октябрського суду Полтави попросила представників засобів масової інформації залишити відкрите судове засідання.

28 лютого в Октябрському районному суді Полтави, під час засідання, члени групи, яку звинувачують у вимаганні грошей від підприємців, ображали журналіста «Полтавщини» Миколу Лисогора та блогера Ігоря Гавриленка.

Фото: semenivska.gromada.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8921
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду