Комітет захисту журналістів представить у Києві доповідь про вбивство Шеремета

Комітет захисту журналістів представить у Києві доповідь про вбивство Шеремета

21 Червня 2017
1345

Комітет захисту журналістів представить у Києві доповідь про вбивство Шеремета

1345
До Києва у повному складі прибуде делегація Комітету захисту журналістів (CPJ) для представлення спеціальної доповіді про вбивство журналіста Павла Шеремета
Комітет захисту журналістів представить у Києві доповідь про вбивство Шеремета
Комітет захисту журналістів представить у Києві доповідь про вбивство Шеремета

Про це йдеться у заяві комітету, повідомляє «Громадське ТБ» на своєму сайті.

Делегація буде в Києві з 10 липня по 12 липня в повному складі.

«Ми надіслали запити про зустрічі з високопоставленими українськими урядовцями, включно з президентом Порошенком, прем'єр-міністром Гройсманом, міністром внутрішніх справ Аваковим, генеральним прокурором Луценком, головою Національної поліції Князєвим та головою СБУ Грицаком. Ми сподіваємось обговорити результати нашого звіту безпосередньо з ними», – йдеться у заяві CPJ.

Комітет наголошує, що розслідування вбивства журналіста затягується, досі не покарані винні.

«Павло Шеремет був шанованим колегою і другом Комітету захисту журналістів. В 1998 році ми нагородили Шеремета нашою Міжнародною Премією Свободи Преси, щоб визнати його мужність, професійні репортажі на тлі переслідувань і несприятливих умов.  І ми продовжували підтримувати зв'язок з ним протягом багатьох років, іноді повідомляючи про нові напади і утиски проти нього», –  розповіли в комітеті.

До делегації входять виконавчий директор Джоел Саймон, член Ради директорів Алан Расбріджр — колишній головний редактор The Guardian в Лондоні; представник в ЄС Том Гібсон, який завітає з Брюсселя; Ніна Огнянова, координатор програми Комітету (CPJ) в Європі та Центральній Азії.

Також до Комітету приєднаються члени сім’ї Шеремета – його матір Людмила та донька Єлизавета.

Після зустрічей з українськими чиновниками, комітет проведе прес-конференцію в Києві 12 липня в Кризовому медіа-центрі для представлення та розповсюдження  звіту про вбивство Шеремета, а також розповість про суть і результати  зустрічей з урядом.

«Ми уважно стежимо за середовищем преси в Україні з початку 1990-х років, тому наша перспектива представництва і захисту прав і інтересів свободи преси закріплена в ґрунтовних дослідженнях і спирається на добре розуміння політичної реальності України», – додаєтсья у заяві CPJ.

Голова Комітету свободи слова ВР Вікторія Сюмар підтвердила, що Комітет захисту журналістів готує власний звіт щодо вбивства Павла Шеремета.

«Ми досягли домовленостей із Комітетом захисту журналістів з Нью-Йорку про те, що вони готують звіт щодо цієї справи, вони спілкувалися з усіма органами влади і готові представити нам цей звіт як базовий майданчик», - сказала вона 21 червня на засіданні Комітету свободи слова.

Згідно порядку денного, Комітет свободи слова планував заслухати звіт представників Нацполіції про хід розслідування вбивства Павла Шеремета, однак правоохоронці на засідання не з'явилися.

17 травня Комітет уперше розгянув питання про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

6 червня пані Сюмар закликала силовиків завершити розслідування резонансних справ про убивства журналістів та інші злочини проти представників ЗМІ.

Як повідомляв «Детектор медіа», 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

З дня загибелі Павла Шеремета слідство не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду