Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку

Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку

16 Червня 2017
1033

Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку

1033
Видання Review News заявляє, що у понеділок, 12 червня, на журналіста Олександра Гусєва була розпочата інформаційна атака.
Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку
Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку

Про це йдеться у публікації на сайті видання.

Олександр Гусєв розповів, що спершу повідомлення провокаційного характеру почали приходити на його сторінку у Facebook, а потім на сторінки його друзів.

В одних випадках була розсилка спаму з сфотографованими плакатами, на яких нібито містились заклики від імені Олександра Гусєва розігнати силовим методом гей-парад, який запланований в найближчі дні в Києві, то в інших навпаки із закликом до ЛГБТ-спільноти прийти і відвідати марш.

«Мабуть таким чином намагалися посіяти ворожнечу між ЛГБТ-спільнотою і журналістом. Варто зазначити, що замовники підготувалися грунтовно, взявши фото для матріалу зі сторінки, роздрукували і розклеїли плакати, після чого фотографували, а розсилку робили, як ніби очевидцями стали люди з нетрадиційною орієнтацією», - пише видання.

За твердженням видання, спам-атака йшла з фейкових акаунтів у соцмережі Facebook, і спершу замовника й виконавців було важко виявити.

«Але після аналізу фотографій, де розміщувалися плакати, були виявлені місця і в деяких точках шахраї потрапили під камери спостереження ряду підприємств по маршруту», - повідомляє видання.

Сам журналіст також повідомив про інформаційну атаку і про звернення до поліції. «Тут мені скинули фоточку, на якій прифотошопили одну з моїх фоток і додали абслоютно фейковий агітаційний матеріал. Відео з камер спостереження, де було розміщено плакат, як доказ розповсюдження наклепу, вже вивчає поліція. Якщо від імені ботів, що до вас долучались розсилають фейкову інформацію - баньте одразу», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, Надвірнянською місцевою прокуратурою (Івано-Франківська область) підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.187(розбій), ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України відносно місцевого жителя, який побив та пограбував київського журналіста сім років тому.

На фото – провокаційні плакати

Фото: Review News

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду