Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки

Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки

14 Червня 2017
1544

Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки

1544
14 червня в Харкові співробітники Держприкордонслужби не пропустили на територію України дев’ять громадян РФ – учасників та акредитованих осіб російської команди на чемпіонат Європи з боксу, серед яких було двоє журналістів російського телеканалу LifeNews. Росіян не пропустили через порушення порядку в'їзду в анексований Крим
Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки
Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер українського прикордонного відомства Олег Слободян

Він зазначив, що росіяни намагались потрапити на континентальний турнір з боксу – чемпіонат Європи серед чоловіків, який пройде у Харкові з 16 по 24 червня.

«Непропущені іноземці слідували на змагання поїздом «Москва-Харків» разом з іншими учасниками команди Росії у складі 39 осіб. 
Під час прикордонного контролю та проведення перевірки прикордонники встановили, що 9 російських громадян порушили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим. Саме тому було прийнято рішення про їх не пропуск на територію України та заборонено в'їзд терміном на 3 роки. Серед них безпосередні учасники змагання, тренери, представник по роботі з медіа, вболівальники, а також 2 журналісти російського пропагандистського каналу LifeNews. Всі вони будуть повернуті в зворотному напрямку»,
– написав пан Слободян.

Нагадаємо, голова державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомляв про заборону в’їзду в Україну 40 російським публічним особам. 

Свого часу Служба безпеки України повідомила, що заборонила в'їзд на територію України близько 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - в період з 3 грудня 2015 року по 29 жовтня 2016 року. При цьому імена російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну, не вказуються. СБУ також повідомляє, що Перелік таких осіб готує Міністерство культури України.

У квітні СБУ заборонила в'їзд до України секретарю Спілки журналістів Росії (СЖР) Ашоту Джазояну за порушення українського законодавства при візитах в окупований Крим

22 травня українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1544
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду