Поліція вручила головреду  видання «Останній Бастіон» підозру – він заявляє про тиск

Поліція вручила головреду видання «Останній Бастіон» підозру – він заявляє про тиск

9 Червня 2017
2119

Поліція вручила головреду видання «Останній Бастіон» підозру – він заявляє про тиск

2119
Головний редактор полтавського інтернет-видання «Останній Бастіон» Геннадій Сікалов заявляє, що на нього здійснюється тиск через розслідування злочинів Нацполіції і прокуратури Полтавщини.
Поліція вручила головреду  видання «Останній Бастіон» підозру – він заявляє про тиск
Поліція вручила головреду  видання «Останній Бастіон» підозру – він заявляє про тиск

Геннадію Сікалову вручили підозру в Головному управлінні Нацполіції Полтавської області, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Головред вважає оголошення у підозрі фейковим та заявляє, що в офіс редакції «Останнього Бастіону» у березні незаконно проникли правоохоронці.

«Вручення фейкової підозри пояснює багато речей. Зокрема, 21 березня правоохоронці вночі влізли в офіс “Бастіону” через вікно. Тоді зникли матеріальні цінності. 22 березня після виклику поліції щодо крадіжки, остання встановила засоби технічної аудіо- та відеофіксації нашого офісу. У середині травня невідомі вдерлися до мого помешкання. Зникли важливі документи на зовнішніх накопичувачах. Пов’язую це з негласними слідчими діями, які проводили перевертні в погонах задля збільшення статків у деклараціях дружин і спробами подолати незалежні ЗМІ», - цитує Геннадія Сікалова видання «Останній Бастіон».

Все це, заявляє він, є наслідком «оприлюднення ряду викривальних матеріалів щодо злочинної діяльності керівництва обласної Нацполіції, прокуратури Полтавської області».

«Метою правоохоронців стало незакінчене будівництво нової телевізійної студії “Бастіону”. Також після серії публікації щодо причетності правоохоронців до незаконного розкрадання надр і газового конденсату, силовики можуть недоотримати більше 300 млн грн», – зазначає редакція видання.

Керівник прес-служби ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що Геннадію Сікалову оголошено підозру за статтею 190 частина 4 ККУ шахрайство).

«Триває слідство по серйозній статті. Матеріали слідства мені не відомі. З ними можуть ознайомлюватися лише суб’єкти правовідносин. Тож дочекаємося висновків слідства та суду», - сказав представник поліції.

Щодо скарг Геннадія Сікалова на тиск Юрій Сулаєв відповів: «Це його вибір».

Нагадаємо, керівництво полтавської поліції запевняє, що зробить усе можливе, аби справи про погрози та перешкоджання професійній діяльності журналістів були швидко і якісно розслідувані. Про це було заявлено під час зустрічі керівництва Національної поліції в Полтавській області, обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) із журналістами, які одержують погрози через свою професійну діяльність.

На фото - Геннадій Сікалов

Фото: bastion.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2119
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду