У Херсоні оператора телеканалу «Україна» не пропускали на «режимний об’єкт» - КП «Водоканал»

У Херсоні оператора телеканалу «Україна» не пропускали на «режимний об’єкт» - КП «Водоканал»

8 Червня 2017
3259

У Херсоні оператора телеканалу «Україна» не пропускали на «режимний об’єкт» - КП «Водоканал»

3259
Сьогодні, 8 червня, у Херсоні оператора каналу «Україна» Олега Слободяна, який разом з депутаткою міської ради намагався потрапити на територію комунального підприємства «Херсонський водоканал», спробували не пустити представники служби безпеки підприємства.
У Херсоні оператора телеканалу «Україна» не пропускали на «режимний об’єкт» - КП «Водоканал»
У Херсоні оператора телеканалу «Україна» не пропускали на «режимний об’єкт» - КП «Водоканал»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як розповів Олег Слободян, Олена Мазур хотіла разом з мешканцями будинку, яким за борги відімкнули каналізацію, з’ясувати ситуацію у керівництва водоканалу.

«Ми сиділи на лавочці біля адмінбудівлі водоканалу, коли до нас підійшла охорона і почала розпитувати, хто ми і що тут робимо. Камера лежала поруч зі мною, я не знімав. Ми повідомили, що прийшли до керівництва, але нам сказали, що сьогодні неприйомний день, директора і його зама немає», - розповів Олег Слободян та додав, що охорона при цьому поводила себе грубо.

Після цього депутатка Олена Мазур та оператор Олег Слободян спробували увійти у адмінбудівлю, але посилаючись на те, що сьогодні неприйомний день, їх спробували не пропустити.

Після цього Олена Мазур викликала поліцію і написала заяву про перешкоджання депутатській діяльності. Оператор заяву не писав. У результаті оператор, депутат і мешканці будинку, де відімкнули каналізацію, потрапили на прийом до першого заступника директора водоканалу.

Начальник служби безпеки КП «Херсонський водоканал» Володимир Савицький заявив, що порушення закону не було, і охоронці намагалися не пропустити оператора на «режимний об’єкт».

«Я розумію, що таке перешкоджання журналістській діяльності, тому поводився так, як вимагають інструкції. Нікому ми не заважали і не грубили, тільки повідомляли, що водоканал - режимний об’єкт, і тут діють певні правила», - прокоментував він інцидент.

Медіаюрист ІМІ Максим Ратушний нагадує, що немає законодавчого визначення такого поняття як «режимний об'єкт».

«Можуть бути об'єкти, що мають забезпечення охороною (державною, наприклад). Якщо на території закладу не встановлено охоронно-пропускний режим тощо, то посилання на “режимність” такого об'єкту є абсурдним. У чинному законодавстві України немає такого терміну, як “режимний об'єкт”. Може бути тільки у обмежених об'єктів встановлений режим охорони/забезпечення безпеки, що застосовується із залученням державної охорони, наприклад (суди, будівлі прокуратури, адміністрація президента). Може бути приватна охорона об'єкта. Можуть мати спецохорону об'єкти підприємств з підвищеною небезпекою, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (для прикладу, ті ж сховища нафти тощо)», - прокоментував він.

Нагадаємо, в ході засідання позачергової сесії Херсонської міської ради депутат від фракції «Наш край» Ольга Маренчук обурилась змістом другої серії програми «Есть предел», яку транслював обласний телеканал «Скіфія».

Фото: khersonline.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3259
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду