Порошенко привітав журналістів з професійним святом

Порошенко привітав журналістів з професійним святом

6 Червня 2017
1908

Порошенко привітав журналістів з професійним святом

1908
6 червня, у День журналіста, Президент України Петро Порошенко наголосив на недоторканності свободи слова та згадав про створення суспільного мовлення і роздержавлення комунальних ЗМІ
Порошенко привітав журналістів з професійним святом
Порошенко привітав журналістів з професійним святом

Привітання опубліковано на сайті голови держави.

Він зазначив, що під час протистояння воєнній агресії «неупереджена інформація, вільне слово є потужною зброєю у боротьбі за державну незалежність».

«Свобода слова – одна з найголовніших цінностей демократичної України – має бути по-справжньому недоторканною. – йдеться на сайті Порошенка. – Сьогодні українські журналісти пліч-о-пліч із солдатами, офіцерами та волонтерами боронять нашу країну від навали російських терористичних угруповань, захищають нашу свободу та успішно протидіють безпрецедентним формам і прийомам російської пропаганди. Упевнений, що проголошений курс на створення суспільного телерадіомовлення і реформу державної та комунальної преси, забезпечення захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні сприятиме динамічному розвитку інституту вільних та незалежних вітчизняних медіа, їх гармонійній інтеграції у європейський інформаційний простір».

Президент побажав журналістам міцного здоров'я, натхнення й успішної реалізації всіх творчих проектів і задумів.

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, в Україні відзначається День журналіста. 25 років тому НСЖУ вступила до Міжнародної федерації журналістів.

«Детектор медіа» вітає колег із професійним святом.

Голова НСЖУ  Сергій Томіленко також привітав журналістів із професійним святом та закликав до солідарності.

У цей день Міністерство інформаційної політики організовує акцію на підтримку переслідуваних Росією журналістів, зокрема – Миколи Семени і Романа Сущенка. Також Міністерство закордонних справ України вимагає від РФ припинити переслідування Сущенка та Семени.

У День журналіста, виконуюча обов'язки міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що викликом сьогодення для представників ЗМІ є відновлення довіри суспільства, а запорукою якості професії – стандарти та саморегуляція.

За п’ять місяців 2017 року Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував загалом на території України 102 випадки порушень свободи слова. Минулого року за цей же період було зафіксовано приблизно таку ж кількість порушень (108 випадків).

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликала силовиків завершити розслідування резонансних справ про убивства журналістів та інші злочини проти представників ЗМІ.

Фото: Корреспондент

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1908
Читайте також
06.06.2017 10:57
Алексей Бобровников
для «Детектора медіа»
4 305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду