У стенограму на сайті Кремля не включили питання журналіста France Press з приводу Сущенка

У стенограму на сайті Кремля не включили питання журналіста France Press з приводу Сущенка

31 Травня 2017
1075

У стенограму на сайті Кремля не включили питання журналіста France Press з приводу Сущенка

1075
У стенограму на сайті Кремля за підсумками переговорів президента Росії Володимира Путіна і президента Франції Еммануеля Макрона 29 травня не включили згадку в питанні France Press про українського журналіста Романа Сущенко.
У стенограму на сайті Кремля не включили питання журналіста France Press з приводу Сущенка
У стенограму на сайті Кремля не включили питання журналіста France Press з приводу Сущенка

Про це повідомляє УНІАН.

Зазначено, що на відео, що є на сайті Кремля, на тайм коді 11.20 журналіст France Press серед іншого запитує про права людини в Росії і про те, чи обговорювалося питання Романа Сущенко, якого перекладач назвав «російським» журналістом.

УНІАН повідомляє, що у стенограмі питання журналіста викладено так: «Питання (як переведено): Пане Путін, Ви в березні в Кремлі приймали кандидата від Національного фронту (Марін Ле Пен) і негласно надали їй підтримку у президентській кампанії. Крім того, була ще «справа хакерів». Кажуть, що, може бути, вони були з Росії, вони намагалися втрутитися в хід виборчої кампанії у Франції. Хотів би у вас обох запитати: зараз ви стоїте на цій трибуні поруч один з одним, і у нас немає враження, що франко-російські відносини такі вже теплі. Хоч трошки тепліше вони стали в результаті цієї зустрічі? Ми зараз говоримо про клімат зустрічі, але варто також питання прав людини. Ви говорили про це? ».

На це Макрон відповів: «Що стосується питання прав людини та інших, ми про це говорили. Так, ми згадували конкретні випадки цього, але ми не будемо публічно згадувати ці окремі випадки. Я не думаю, що це допоможе просуванню справ в цих питаннях. Я дуже хочу, щоб ми змогли знайти рішення, яке б відповідало тим цінностям, яким ми прихильні. І я не поступлюся цими цінностями».

УНІАН пише, що Путін проігнорував це питання про права людини.

Зазначимо, 30 травня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи обговорювалася на зустрічі в Парижі доля українського журналіста Сущенка та інших незаконно ув'язнених в Росії українців, сказав, що «не піднімалося», але глави держав обговорювали, «чи можливо хоч щось зробити, щоб все з мертвої точки зрушити» у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, Сущенко передав своєму адвокату Марку Фейгіну лист, адресований президенту Франції Еммануелю Макрону. Згодом стало відомо, що лист Макрону було доставлено. Анжеліка Сущенко, дружина журналіста, звернулася до першої леді Франції Бріжит Макрон по допомогу у звільненні чоловіка.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

Фото: РИА Новости

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1075
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду