Акредитацію в зону АТО отримали 15 журналістів – Міноборони

Акредитацію в зону АТО отримали 15 журналістів – Міноборони

29 Травня 2017
1408

Акредитацію в зону АТО отримали 15 журналістів – Міноборони

1408
15 представників цивільних ЗМІ завершили практичну фазу триденних теоретично-практичних курсів від Міноборони та отримали картки першого рівня акредитації, які дають можливість працювати в районі проведення АТО та безпосередньо на лінії зіткнення
Акредитацію в зону АТО отримали 15 журналістів – Міноборони
Акредитацію в зону АТО отримали 15 журналістів – Міноборони

Про це в коментарі «Детектору медіа» розказала начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк.

«Цього разу це була група з 15 осіб», – сказала вона.

За словами пані Гаврилюк, за півроку акредитацію для роботи в зоні АТО отримали близько 360-ти українських журналістів.

«З грудня минулого року вже отримало (акредитацію – ДМ.)  по-моєму близько 350 чи 360 осіб. У нас різні групи були – і по 50, і по 60 чоловік», – додала вона.

Нагадаємо, навчання проходили на базі 169 навчального центру Сухопутних військ ЗСУ (Чернігівська область). Під час занять медійники вивчили структуру, функції, завдання сектору безпеки та оборони України, нормативно-правову базу діяльності ЗСУ, військову термінологію, порядок взаємодії представників ЗМІ з офіцерами прес-структур в АТО.

«На навчальних місцях полігону журналісти опанували елементи з тактичної медицини, ознайомилися з правилами поводження із вибухонебезпечними предметами, тренувалися, як вберегти своє життя та здоров’я під час ворожих обстрілів із різних зразків озброєння», – повідомляється на сайті Міноборони.

Як писав «Детектор медіа», з 1 січня 2017 року вводиться новий порядок відвідування журналістами військових частин, які виконують бойові завдання в районах проведення АТО

Фото: прес-служба Міноборони 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду