Адвокат розказав, чому французька влада зацікавлена у звільненні Романа Сущенка

Адвокат розказав, чому французька влада зацікавлена у звільненні Романа Сущенка

27 Травня 2017
3007

Адвокат розказав, чому французька влада зацікавлена у звільненні Романа Сущенка

3007
Марк Фейгін, адвокат арештованого в Росії Романа Сущенка, вважає, що високопоставлені французькі чиновники зацікавлені у звільненні українського журналіста з російської тюрми.
Адвокат розказав, чому французька влада зацікавлена у звільненні Романа Сущенка
Адвокат розказав, чому французька влада зацікавлена у звільненні Романа Сущенка

Про це він заявив у інтерв’ю газеті «Факты и комментарии».

За словами Марка Фейгіна, французька влада сприймає зусилля щодо звільнення Романа Сущенка не тільки як спосіб підтримати Україну.

«Сущенко - представник головного державного інформагентства України. Укрінформ - це ж свого роду "осколок" головного агентства СРСР - ТАСС. Тому у Франції до нього ставилися як до особи суспільно значимої. Практично як до дипломата. І зараз офіційному Парижу вкрай неприємно, що таку людину заарештували за "шпигунство". Виходить, французи не знали, що він шпигун? А він працював там шість років, жив там разом з дружиною і сином. У нього є доросла дочка, яка живе в Києві і працює, як і батько, в Укрінформі. Виходить, що французькі спецслужби "були короткозорі", "не розшифрувавши українського шпигуна" у себе в Парижі... Це ж дурість. Вони перевіряють таких людей, як будь-яка інша спецслужба світу, коли мають справу з офіційним або напівофіційні, суспільно значущим особою... Тому для них це ще і докір в некомпетентності», - сказав адвокат.

При цьому Марк Фейгін зауважив, що французькі чиновники найвищого рівня, з яким він спілкувався, хочуть звільнення Сущенка, але не бажають публічності.

«Вони хочуть конфіденційно, на дипломатичному рівні, домовитися з Москвою. А я вважаю, що якщо не буде публічного елемента в тиску на Кремль, то домовитися з Москвою не вийде», - заявив адвокат.

Раніше Марк Фейгін повідомив, що лист його підзахисного Еммануелю Макрону доставлено, щонайменше, в канцелярію президента Франції.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

26 квітня Лефортовський районний суд Москви подовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку до 30 червня 2017 року.

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

На фото - Марк Фейгін

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3007
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду