У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію

У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію

26 Травня 2017
1293

У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію

1293
Сьогодні, 26 травня, у Кропивницькому невідомі особи не пропускали фотокореспондента «Вечірньої газети» Олега Шрамка та телеоператора телеканалу «Кіровоград» Сергія Баранюка на прес-конференцію ТОВ «Нива – 2010».
У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію
У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«За декілька хвилин до початку прес-конференції перетелефонували колеги і повідомили, що їх не пропускають до приміщення Прес-клубу невстановлені особи. Оскільки більшість журналістів у той час уже знаходились всередині, вирішили колективно вирішувати ситуацію – вийшли на двір, де нас зустрів десяток молодиків спортивної зовнішності. Частина з яких мають відношення до фанатського руху “ультрасів” місцевого футбольного клубу “Зірка”. На запитання журналістів, на якій підставі вони не пропускають людей до приміщення та й взагалі, хто вони і кого представляють, хлопці відповіли, що є простими перехожими. Незважаючи на це, частина з них потім пройшла на прес-конференцію, де, за їхніми ж словами, “охороняли правопорядок», – розповів ІМІ журналіст видання «Златопіль» Володимир Кондрашов.

За словами фотокореспондента Шрамка, невідомі вимагали показати журналістські посвідчення.

«Хлопці вимагали показати їм журналістське посвідчення, особливо не пояснюючи, хто вони і на якій підставі перекрили доступ до приміщення. Аби не провокувати ситуацію – дочекався колег, тож вирішити ситуацію вдалось більш-менш спокійно», – сказав він.

ІМІ повідомляє, що організатори прес-конференції від знайомства зі своєю «охороною» відхрещуються. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав, тож і заяв до поліції від журналістів не надходило.

 Нагадаємо, в липні 2016 року у місті Кропивницькому журналістів, яких на візит до Кіровоградської обласної прокуратури запросив із собою місцевий активіст, не пустили до приміщення установи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду