Луценко повідомив про докази у справі Гонгадзе, «які не всім сподобаються»

Луценко повідомив про докази у справі Гонгадзе, «які не всім сподобаються»

26 Травня 2017
4484

Луценко повідомив про докази у справі Гонгадзе, «які не всім сподобаються»

4484
25 травня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе є важливі докази
Луценко повідомив про докази у справі Гонгадзе, «які не всім сподобаються»
Луценко повідомив про докази у справі Гонгадзе, «які не всім сподобаються»

Про це він сказав в ефірі «1+1», повідомляє «Українська правда».

«Чи завершена справа? Ні. У нас є важливі докази, які не всім сподобаються», – заявив пан Луценко. 

Генпрокурор уточнив, що справа перебуває на його особистому контролі і він планує завершити її до закінчення свого терміну на посаді, тобто приблизно за півроку.

Нагадаємо, журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.

За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, вирок якому набув чинності в січні 2016 року, та засуджено до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі, помер у тюрмі), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі), чиї вироки набули чинності в березні 2008 року.

Замовників убивства Георгія Гонгадзе досі не знайдено та не притягнуто до відповідальності, хоча це обіцяли зробити всі президента та всі глави МВС і ГПУ.

22 березня у Києві на території церкви Миколи Чудотворця Набережного 22 березня 2016 року через понад 15 років після смерті поховали журналіста Георгія Гонгадзе.

У березні нині вже колишній заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук заявив, що активні слідчі дії у справі Георгія Гонгадзе розпочалися після 10-літньої перерви з призначенням очільником ГПУ Віктора Шокіна. Як відомо, обидва прокурори зараз у відставці.

12 жовтня 2016 року у Вищому спеціалізованому суді екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач, засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, попросив суд вирішити питання про його переведення до спеціалізованої виправної колонії для колишніх правоохоронців.

6 січня 2017 року Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок Пукачу за вбивство журналіста Гонгадзе, який виніс 9 січня 2013 року Печерський райсуд Києва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду