Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко

Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко

24 Травня 2017
2378

Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко

2378
У справі про вбивство публіциста Олеся Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розрід обвинувачених. Кримінальне провадження незабаром передадуть до суду
Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко
Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час своєї доповіді у Верховній Раді, повідомляє «Еспресо»

«Підозрювані після проведення біологічної експертизи переведені в розряд обвинувачених, і незабаром справа піде в суд», – сказав він.

Нагадаємо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі будинку по вулиці Дегтярівській, в якому він жив. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

26 квітня Апеляційний суд підтвердив законність скасування запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини Дениса Поліщука.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою провину.

12 липня Прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Згодом ГПУ повідомила, що буде відсторонено Станіслава Гущесова, старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні щодо вбивства публіциста Олеся Бузини.

Станом на серпень 2016 року ГПУ не мала резултатів ДНК-тестів підозрюваних.

Фото - на місці вбивства Олеся Бузини у Києві

Фото: ua.korrespondent.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2378
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду