Книжка журналіста Сергія Лойка «Рейс» вийшла в Україні

Книжка журналіста Сергія Лойка «Рейс» вийшла в Україні

17 Травня 2017
4162

Книжка журналіста Сергія Лойка «Рейс» вийшла в Україні

4162
Українське видавництво «Брайт-букс» випустило книжку російського журналіста Сергія Лойка «Рейс», події в якій розгортаються навколо трагедії малайзійського «Боїнга» рейсу МН-17, збитого з підконтрольної проросійським сепаратистам території Донбасу в липні 2014 року.
Книжка журналіста Сергія Лойка «Рейс» вийшла в Україні
Книжка журналіста Сергія Лойка «Рейс» вийшла в Україні

Про це Сергій Лойко написав у своєму Facebook.

«Ось у мене в руках книга. Була моя - стала ваша. Читайте, пишіть відгуки будь-які. Тут або на ФБ-сторінці "Рейс Сергія" Лойка. Мені будь-які ваші думки цікаві», - написав він.

Раніше Сергій Лойко повідомив, що роман «Рейс» не буде виданий у Росії.

Сьогодні, 17 травня, автор презентував свою нову книгу на прес-конференції в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Сергія Лойка, головним героєм книги є колишній міліціонер, який викрав у бандитів «общак» на суму 62 млн доларів, сховався в Європі, потім перебрався в США, живе на своїй яхті в Лос-Анджелесі, а його дружина живе з дітьми в Лондоні. Вони летять до нього, щоб зустрітися на одному з островів Таїланду, але літак збивають, і герой повертається до свого колишнього життя до того, як він став корумпованим, вербується як доброволець до лав бойовиків на Донбас і як детектив на прізвисько «Бульдог» починає розслідувати цю справу.

«Він не цікавився політикою, нічого не знав про цю війну, доки сам не став її жертвою. Під час свого приватного розслідування він опиняється у пеклі війни серед "ополченців" і російських військових. За слідаи втікача йдуть бандити, чекісти, солдати і серійний вбивця. Йому треба вижити будь-якою ціною, щоб дізнатися, хто і чому вбив його родину. Він не чекатиме закінчення міжнародного розслідування і трибуналу, і його рука не здригнеться, коли він знайде злочинців і доведе для себе їхню провину», - розповів Сергій Лойко.

Журналіст наголосив, що версія, яка наводиться в його книзі, - це не розслідування, а версія того, що сталося.

«Це версія, яка, як мені здається, має право на існування. Для мене було головним у цій книзі показати не такого собі радянського героя з якогось бойовика про шпигуна без страху і докору, а показати звичайну людину. І навіть гірше, ніж звичайну, людини, яка скоїла злочини, поводився неправильно, загруз у корупції, і йому було абсолютно наплювати, як багатьом у світі, на те, що відбувається в Україні», - зазначив він.

Сергій Лойко сподівається, що ця книжка зацікавить читачів на Заході більш, ніж його попередній роман «Аеропорт», бо ніхто не хоче читати «про чужу війну».

«Тому що це трилер, це бойовик, це детектив, де лише в останньому рядочку є відповідь про те, чим все закінчиться. І поки що ще ніхто не здогадався. Це пригодницька книга, але за нею стоїть дуже серйозна подія, і я думаю, що ми підведемо читача до того, щоб він подумав, а що це за "Боїнг", а де ця війна?», - сказав він.

За його словами, для написання книги були залучені консультанти, які є експертами в тих чи інших сферах. «Це величезна колективна праця, над книгою працювали четверо редакторів», - зазначив автор.

У своєму Facebook Сергій Лойко також повідомив, що  ті мешканці України, хто хочуть отримати книгу з його автографом, можуть її замовити на сторінці роману або прийти на відкриту лекцію журналіста в Червоний корпус Київського національного університету імені Т.Г. Шевченко 18 травня о 19.00 або на першу офіційну презентацію книги 19 травня о 19.00 на «Книжковому Арсеналі».

Починаючи з 19 травня, книга буде в продажу в українських книжкових магазинах і онлайн.

Нагадаємо, видавництво «Брайт-букс» випустило до «Книжкового Арсеналу» нову книжку журналіста, редактора, радіоведучого Валерія Калниша  «За слова отвечают».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду