Під українські санкції потрапили 13 іноземних журналістів – документ

Під українські санкції потрапили 13 іноземних журналістів – документ

16 Травня 2017
3932

Під українські санкції потрапили 13 іноземних журналістів – документ

3932
15 травня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». До санкційного списку потрапили журналісти з Росії, Болгарії, Польщі, Молдови та Німеччини.
Під українські санкції потрапили 13 іноземних журналістів – документ
Під українські санкції потрапили 13 іноземних журналістів – документ

Відповідний документ розміщено на офіційному сайті президента.

Йде мова про відмову в наданні та скасуванні віз, застосуванні інших заборон в’їзду на територію України строком на один рік.

До списку увійшли п’ятеро іноземних журналістів: болгарська журналістка  Магдалена Ташева; блогер «Novorossia News Agency», «Adnovum» (Польща) Давід Березіцький; кореспондент телекомпанії «НТВ» ( Німеччина) Максим Бєрьозін; журналіст, блогер інформагентства «Novorossia News Agency» (Польща) Давид Худжец; блогер, керівник Єдиного інформаційно-аналітичного центру «Eurasia inform» (Молдова) Володими Букарський .

Також у санаційний список потрапили семеро російських представників ЗМІ: журналіст інформаційного агентства «Ruptly» Данило Анісімов; генеральний директор міжнародної мережі «Первый канал» Олексій Єфімов, президент медіа-холдингу «Красная звезда» Олексій Піманов; редактор газети «Известия» Олександр Потапов; журналіст, головний редактор журналу «Эксперт» Валерій Фадєєв; головний редактор видання «Российская газета» Владислав Фронін; головний редактор видання «Взгляд.ру» Олексій Шаравський.

У санкційному списку також значиться громадянка України Олена Березовська, яка проживає у Москві та керує інтернет-виданням «Украина.ру», створеного інформаційним агентством «Russia today» у РФ.  Крім відмови в наданні та скасуванні віз і забороні в’їзду на територію України документом передбачається блокування активів пані Березовської (тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном) строком на три роки.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники».

Фото: "Експрес"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3932
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2534 дн. тому
При Януковиче была борьба между олигархами. До простых граждан она никогда не доходила. Не могу себе представить ни одну страну мира, где власть запрещала бы своим гражданам возвращаться домой
Ренегат2
2534 дн. тому
А какой беспредел был при Януковиче?
Ольга
2534 дн. тому
В санкционного списке - гражданка Украины. КАК можно запретить ей въезд в Украину???? Это же немыслимо. Такого беспредела при Януковиче не было
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду