Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка

Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка

15 Травня 2017
1135

Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка

1135
13 травня виповнилося 5 років, як Ігор Лубченко пішов із життя на 75-му році. Його пам’ять вшанували колеги під час XIV з’їзду Національної спілки журналістів (НСЖУ), а на Харківщині встановлено меморіальну дошку та перйменовано вулицю на його честь
Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка
Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як зазначено, «учасники з’їзду відзначили значний внесок Ігоря Лубченка у боротьбу за свободу слова в Україні та розбудову найбільшої медіаорганізації».

Як повідомляє прес-служба Спілки, на будівлі редакції газети «Обрії Ізюмщини» (Харківська область) відкрито меморіальну дошку імені пана Лубченка. В Ізюмі, за клопотанням міського осередку Спілки було перейменовано вулицю Ленінградську на вулицю Ігоря Лубченка, а у Левківці сільська рада прийняла рішення про присвоєння імені журналіста скверові в центрі населеного пункту.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив, що позиція безкомпромісного захисту журналістів, яку займав Ігор Лубченко, є визначальною і для сучасної Спілки.

«Чиновники, які перешкоджають реформуванню місцевої преси, надсилають в НСЖУ свої пояснення на десятках сторінок. Поліція та прокуратура виправдовуються, чому не караються злочинці, які порушують права журналістів. Але розуміти ці «аргументи» ми не збираємося. – сказав пан Томіленко. – Тільки дієва допомога журналістам та редакціям, відновлення справедливості є тим результатом, якого вимагає журналістська спільнота».

Лубченко Ігор Федорович народився 3 листопада 1937 року в місті Псков (Росія). У 1960-му закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював у редакції газети «Ізюмський паровозоремонтник» (1957-1959) був Секретарем Ізюмського МК ЛКСМУ (1959-1963). У 1969-1975 роках був заступником редактора газети «Комсомольскоє знамя». У 1975-1982 роках - редактор газети «Молодь України», потім очолював газету «Освіта». 
Член Спілки журналістів із моменту її заснування. Відзначений орденом «Знак пошани» та медалями, званням Заслужений журналіст України» (1987). З 1997-го по 2012-й - голова НСЖУ. Нагороджений орденами  Ярослава Мудрого та «За заслуги» третього ступеня.

Нагадаємо, нині НСЖУ очолює Сергій Томіленко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду