Російська Рада з прав людини пообіцяла посприяти у справі Сущенка

Російська Рада з прав людини пообіцяла посприяти у справі Сущенка

28 Квітня 2017
1356

Російська Рада з прав людини пообіцяла посприяти у справі Сущенка

1356
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що він поспілкувався з головою Ради з прав людини (СПЛ) при Президенті РФ Михайлом Федотовим.
Російська Рада з прав людини пообіцяла посприяти у справі Сущенка
Російська Рада з прав людини пообіцяла посприяти у справі Сущенка

Про це пише «Укрінформ»

«Поспілкувалися з російським правозахисником Михайлом Федотовим. Він обіцяв надати нам допомогу, передавши деякі наші листи потрібному нам адресату», – повідомив пан Фейгін.

Він також зазначив, що на останньому судовому засіданні було відразу кілька знімальних бригад українських телекомпаній. І це, за його словами, показує, що інтерес до справи зріс.

Нагадаємо, 26 квітня Лефортовський районний суд Москви подовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку до 30 червня 2017 року.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року. Тоді Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року. Пізніше Слідче управління (СУ) ФСБ долучило до справи журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка документи, запитані і одержані адвокатом Марком Фейгіним від українських відомств

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1356
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду