Журналісти ZIKу досі знаходяться під вартою військових – канал

Журналісти ZIKу досі знаходяться під вартою військових – канал

25 Квітня 2017
2675

Журналісти ZIKу досі знаходяться під вартою військових – канал

2675
Знімальна група програми «Стежками війни» телеканалу ZIK, яку 24 квітня було затримано у Рівненській області, неподалік смт. Оржів, досі знаходиться під вартою
Журналісти ZIKу досі знаходяться під вартою військових – канал
Журналісти ZIKу досі знаходяться під вартою військових – канал

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив канал.

«Станом на ранок 25 квітня знімальна група "Стежками війни - ZIK" досі знаходиться під вартою», – йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що зі слів автора та ведучого програми Андрія Стельмаха, «слідчо-оперативна група поліції не знайшла складу злочину у діях журналістів. Але військові не відпускають їх і чекають приїзду іншої слідчо-оперативної групи СБУ».

Натомість, на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook є повідомлення за 24 квітня про «припинення несанкціонованої відеозйомки військового режимного об’єкту».

«24 квітня, поблизу одного з військових об’єктів Збройних Сил України, вартою було затримано знімальну групу вітчизняного телевізійного каналу, яка здійснювала несанкціоновану відеозйомку за допомогою безпілотного літального апарату типу квадрокоптер.
На місце події невідкладно викликано представників Національної поліції, Служби безпеки України та передано їм затриманих осіб. Триває з’ясування обставин здійснення несанкціонованої відеозйомки військового режимного об’єкту», – повідомив Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, вчора, 24 квітня, телеканал ZIK повідомив про затримання знімальної групи програми «Стежками війни» у Рівненській області, неподалік смт. Оржів. Журналістів начебто затримано за адміністративне порушення. Управління СБУ в Рівненській області підтверджує з посиланням на поліцію затримання знімальної групи. Нацполіція Рівненщини заявляє, що не має інформації про затримання журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2675
Теги:
Читайте також
25.04.2017 15:21
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
6 387
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду