Журналісти Донеччини просять Жебрівського бути відкритим для ЗМІ

Журналісти Донеччини просять Жебрівського бути відкритим для ЗМІ

11 Квітня 2017
1202

Журналісти Донеччини просять Жебрівського бути відкритим для ЗМІ

1202
Журналісти Донецької області пропонують голові Донецької військово-цивільної адміністрації Павлу Жебрівському проводити щотижневі прес-конференції, організувати якісну роботу прес-служби та забезпечити можливість отримання оперативних коментарів
Журналісти Донеччини просять Жебрівського бути відкритим для ЗМІ
Журналісти Донеччини просять Жебрівського бути відкритим для ЗМІ

Про це йдеться у зверненні журналістів до пана Жебрівського, яке на своїй сторінці у Facebook розмістив керівник ГО «Громадське ТБ Донбасу» Олексій Мацука.

У зверненні йдеться, що журналісти Донецької області занепокоєні закритістю роботи Донецької обласної державної військово-цивільної адміністрації.

«Нам відомо, що ви як голова цієї установи, часто ігноруєте запити місцевих журналістів про інтерв'ю, не проводите регулярні прес-конференції, під час яких ЗМІ можуть отримувати оперативні дані, – звернулись медійники до пана Жебрівського. – Крім того, прес-служба адміністрації не доступна для отримання оперативних коментарів, часто ігноруючи запити журналістів.

Вони зазначають, що наразі відсутня комунікація ДонОВЦА з читачами та глядачами на непідконтрольній території, що «створює умови для виникнення подальшої соціальної напруги».

У коментарі «Детектору медіа» пан Мацука зазначив, що пан Жебрівський відкритий лише для київських ЗМІ. «Донецькі журналісти для нього не існують», – сказав він.

У своєму зверненні журналісти пропонують пану Жебрівському наступне: 

1. Запровадити проведення щотижневих прес-конференцій голови ВЦА в регіоні з використанням сучасних засобів зв'язку (скайп або інші) для підключення журналістів з віддалених від Краматорська населених пунктів, що дозволить оперативно інформувати наші цільові аудиторії.

2. Організувати якісну роботу прес-служби ВЦА з метою задоволення професійних потреб місцевих журналістів і інформаційних запитів населення регіону незалежно від місця перебування.

3. Забезпечити можливість отримання журналістами регіональних ЗМІ оперативних коментарів від керівництва та посадових осіб ОДА-ВЦА щодо гострих питань життя регіону. Зі свого боку учасники цієі медіа-ініціативи готові всіляко сприяти реалізації даних пропозицій».

Звернення підписали:  Олексій Мацука, керівник ГО «Донецький інститут інформації» Віталій Сизов, журналіст «Depo.Донбас» Андрій Романенко, директор ІА «Вчасно» Марія Давиденко, головний редактор міських сайтів CitySites Ганна Мурликіна, голова ГО «Антикризовий медіа-центр» Артем Лютий.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з паном Жебрівським.

Нагадаємо, 5 грудня Громадська організація «Громадське телебачення Донбасу» і філія Національної телекомпанії України (НТКУ) «Донецька регіональна дирекція» (канал «ДоТеБе») зробили заяви щодо щодо перешкоджання роботі журналістів цих ЗМІ під час відкриття телевежі на горі Карачун (Донецька область), на якому був присутній Президент України Петро Порошенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1202
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду