В Одесі журналістів не пускали у будівлю міськради

В Одесі журналістів не пускали у будівлю міськради

4 Квітня 2017
1387

В Одесі журналістів не пускали у будівлю міськради

1387
В Одесі представники комунального підприємства «Муніципальна охорона» не пропускали представників ЗМІ та інвесторів однієї з недобудов міста у приміщення міської ради.
В Одесі журналістів не пускали у будівлю міськради
В Одесі журналістів не пускали у будівлю міськради

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«ЗМІ прийшли разом з інвесторами, інші журналісти – на засідання виконкому, яке в цей день мало відбутися в Одеській міській раді. Засіданню передував пікет інвесторів однієї з недобудов міста. Після акції мітингувальники разом з представниками ЗМІ зайшли до приміщення міськради, де їх протягом 30 хвилин охорона не пропускала далі встановленого турнікету», – пише ІМІ.

За повідомленням журналістів телеканалу «Думська ТВ», співробітники міськради пояснювали свої дії новими правилами техніки безпеки.

«Охорона відправляла журналістів через бічні двері, а деякі співробітники міськради переконували пресу, що вони і раніше завжди ходили через запасний вхід, але просто не пам'ятають про це», - повідомляє «Думська».

Як повідомляє ІМІ, в Одеській міськраді спростовують дану інформацію та вважають, що всі ЗМІ, які бажали бути присутніми на засіданні виконкому, відповідно зареєструвалися та отримали порядок денний, після чого мали можливість без будь-яких перешкод пройти до зали.

«В цей же день з ранку до Одеської міськради прийшла група інвесторів “Золотого берега”. У них не було домовленості про зустріч ні з одним віце-мером. Тому, коли віце-мер Андрій Котляр закінчив намічені раніше справи, він їх прийняв. Після чого ЗМІ, які прийшли з представниками “Золотого берега”, разом з представниками інвесторів пройшли в кабінет віце-мера», - розповіла керівниця відділу по зв’язкам з ЗМІ міської ради Наталя Мальцева.

Як писав «Детектор медіа», у лютому члени постійної комісії з соціальних питань Подільської міської ради (Одеська область) видалили журналіста зі свого засідання, вирішивши проводити його в закритому режимі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду