Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова

Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова

30 Березня 2017
4268
30 Березня 2017
10:35

Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова

4268
Російська актриса Олена Коренєва, володарка кінематографічної премії «Ніка» в номінації «Краща актриса другого плану», виступила на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.
Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова
Російська актриса Коренєва на премії «Ніка» підтримала Олега Сенцова

Про це повідомляє «Радіо.Свобода».

«Я говорю це для себе, ви все знаєте, що я хочу сказати. У нас список політв'язнів налічує десь у районі ста осіб. Він, можливо, поповнюватиметься, я назву три імені: Олег Сенцов, наш колега, український режисер, який отримав паспорт російського громадянина проти свого бажання й був тут засуджений на двадцять років і відбуває термін у Якутії», – сказала пані Коренєва.

Як писав «Детектор медіа», лауреат кінематографічної премії «Ніка» в номінації «Честь і гідність» російський режисер Олександр Сокуров також виступив на підтримку Сенцова та  сказав, що чекає від президента Росії Володимира Путіна вирішення питання щодо долі режисера.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

11 лютого у спеціальній програмі 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю відбулася офіційна прем’єра документальної стрічки російського режисера Аскольда Курова «Процес» про суд у Росії над Олегом Сенцовим, незаконно ув’язненим в Росії українським режисером. Після показу відбувся флеш-моб #FreeSentsov Європейської кіноакадемії. Також на Берлінале відкрився стенд на підтримку українського режиссера, що перебуває за гратами у Росії.

Нещодавно Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

На фото - Олена Коренєва

Фото:Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду