Порошенко підписав закон щодо е-декларування військових та антикорупціонерів

Порошенко підписав закон щодо е-декларування військових та антикорупціонерів

27 Березня 2017
3065
27 Березня 2017
20:08

Порошенко підписав закон щодо е-декларування військових та антикорупціонерів

3065
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».
Порошенко підписав закон щодо е-декларування військових та антикорупціонерів
Порошенко підписав закон щодо е-декларування військових та антикорупціонерів

Про це повідомили в прес-службі Верховної Ради України.

У пояснювальній записці до законопроекту пропонується встановити, що дія Закону України «Про запобігання корупції» не поширюється на військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, військової служби за контрактом осіб рядового складу, військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу, військової служби за контрактом осіб молодшого офіцерського складу, військової служби (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 березня, голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав і направив на підпис президенту Петру Порошенко ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"».

24 березня Верховна Рада спробувала скасувати результати голосування за закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», але їй не вистачило голосів для скасування рішення.

Голова громадської організації «Детектор медіа» та шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає, що Президент України Петро Порошенко має ветувати ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» та повернути його до Верховної Ради з його пропозиціями.

24 березня Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган розкритикував зміни до закону про електронне декларування.

25 березня Коаліція провідних неурядових організацій «Реанімаційний пакет реформ» (РПР) звернулась до президента Петра Порошенка із закликом повернути до Верховної Ради ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» для термінового повторного розгляду, включивши пропозиції виключити з нього норми, «які порушують права громадян і загрожують розвиткові демократії в Україні».

На фото – Петро Порошенко.

Фото: прес-служба Президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3065
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду