Затриманих у Мінську журналістів відпустили (ОНОВЛЕНО)

Затриманих у Мінську журналістів відпустили (ОНОВЛЕНО)

24 Березня 2017
1624
24 Березня 2017
18:38

Затриманих у Мінську журналістів відпустили (ОНОВЛЕНО)

1624
Христина Бердинських повідомляє про звільнення своє і колег-журналістів після сьогоднішнього затримання силовиками у столиці Білорусі.
Затриманих у Мінську журналістів відпустили (ОНОВЛЕНО)
Затриманих у Мінську журналістів відпустили (ОНОВЛЕНО)

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Журналістів (4 людини, серед яких і я) відпустили. Решта 10 або 11 чоловік залишилися в міліції. Напишу трохи пізніше подробиці», - написала Христина Бердинських.

Пізніше вона написала, що в неї все добре.

«Друзі у мене все ок…Дякую за підтримку. Я напишу сьогодні обов'язково подробиці. Поки ж скажу тільки, що 10 осіб залишаються в Московському управлінні міліції ні за що. І ніхто нічого не пояснює», - повідомила журналістка.

Раніше редакція журналу «Новое время», журналістку якого Христину Бердинських, було сьогодні, 24 березня, затримано у Мінську, повідомила «Детектору медіа», що Посольство України у Білорусі з'ясовує інформацію щодо затримання.

Христина Бердинських була у Білорусі у відрядженні за редакційним завданням. Журналістка повинна була висвітлювати акції протесту, які пройшли два вікенда поспіль проти так званого «декрету про дармоїда». Христина Бердинських отримала акредитацію у МЗС Білорусі.

В редакції журналу «Новое время» «Детектору медіа» також повідомили, що разом з Христиною Бердинських було затримано і журналіста «France24» (Франція) Гулівера Крега.

Перед затриманням Гулівер Крег написав у своєму Twitter, що журналісти прибули на прес-конференцію родичів раніше затриманих білоруських активістів.

Нагадаємо, журналістку видання «Новое время» Христину Бердинських затримали у столиці Білорусі силовики.  Її разом з іншими особами повезли в Московський РВД Мінська. 

«Радіо Свобода» повідомляє, що у Мінську силовики затримали групу журналістів, зокрема журналістку українського видання «Новое время» Христину Бердинських. Правоохоронці в штатському прийшли в офіс партії «Зелені» в Мінську, переписували дані з документів людей, які прийшли туди, з офісу нікого не випускали, через якийсь час з’явилися представники міліції в формі, всім наказали йти в машини «для з’ясування обставин».

В офісі партії перебували і журналісти, в тому числі кореспондентка білоруської служби «Радіо Свобода» Галина Абакунчік, журналістка українського видання «Новое время» Христина Бердинських і журналісти «France24» (Франція).

Нагадаємо,  18 березня під час протестів проти «декрету про дармоїда» міліція затримала кількох незалежних журналістів.

Перед цим білоруські незалежні ЗМІ повідомляли, що 12 березня, під час акцій протесту у різних містах Білорусі силовики затримали 19 журналістів і блогерів. Наступні акції простесту у Білорусі призначені на 25 березня.

На фото - затримана Христина Бердинських

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1624
Читайте також
27.03.2017 10:12
Леонид Канфер
для «Детектора медіа»
1 809
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду