Влада шукає гроші на фінансування культурної сфери

Влада шукає гроші на фінансування культурної сфери

24 Березня 2017
1036
24 Березня 2017
16:20

Влада шукає гроші на фінансування культурної сфери

1036
Міністерство культури України сподівається, що найближчим часом знайде кошти на фінансування культурної сфери.
Влада шукає гроші на фінансування культурної сфери
Влада шукає гроші на фінансування культурної сфери

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр культури Євген Нищук.

Він зауважив, що на місцях не вистачає коштів, аби підтримувати цю сферу, особливо це стосується об’єктів культурної спадщини.

«Я думаю, що спільно з Верховною Радою та Кабінетом Міністрів ми б мали змогу знайти ключ до виправлення цієї несправедливості. Тому що дійсно, якось у цьому руслі культура наче упосліджена. Я дуже дякую і думаю, що спільно ми знайдемо це рішення для того, щоб ми могли здійснювати так звані субвенції для укріплення об’єктів культурної спадщини», – зазначив він.

Крм того пан Нищук додав, що в оприлюдненому нещодавно середньостроковому плані дій Уряду до 2020 року цілі, що стосуються культури, чи не вперше розглядаються саме в контексті сталого економічного розвитку.

Нагадаємо, що у 2017 році на український кінематограф планується витратити з державного бюджету 501,5 млн грн. Крім того, на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2017 році планується витратити з державного бюджету 897 млн 757 тис. грн.

На фото – Євген Нищук

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1036
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Євгеній
2551 дн. тому
За 25 років Незалежності, протягом якого йде "ретельний" пошук міністерств коштів на фінансування культурного, фізичного, національного (і всіх інш.) виховання, ціле покоління молоді має бажання виїхати працювати і жити за кордон. Їхньою мовою - "свалить отсюда". Якщо пошуки триватимуть - "свалит" ще одне покоління.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду