«Громадське радіо» подасть апеляцію на рішення суду за позовом Мураєва щодо дифамації

«Громадське радіо» подасть апеляцію на рішення суду за позовом Мураєва щодо дифамації

22 Березня 2017
3124
22 Березня 2017
10:35

«Громадське радіо» подасть апеляцію на рішення суду за позовом Мураєва щодо дифамації

3124
«Громадське радіо» повідомило, що подасть апеляцію на рішення Голосіївського суду Києва від 17 березня 2017 року за позовом народного депутата Верховної Ради України та власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва до журналістки Ірини Ромалійської та ПГО «Громадське радіо», ТРК «Громадське радіо» в частині визнання недостовірною та спростування інформації
«Громадське радіо» подасть апеляцію на рішення суду за позовом Мураєва щодо дифамації
«Громадське радіо» подасть апеляцію на рішення суду за позовом Мураєва щодо дифамації

Про це йдеться у повідомленні «Громадського радіо».

«Суд задовольнив вимоги до журналістки Ірини Ромалійської та ПГО "Громадське радіо"  в частині визнання недостовірною та спростування наступної інформації: "…Євген Мураєв…. У 2014 році він літав до Держдуми Росії, його там назвали захисником "русского мира"», —прокоментувала юристка Катерина Нємахіна.

Журналістка Ромалійська так пояснила «Громадському радіо» цю ситуацію: «Дана інформація не є закритою, її давно озвучували в ефірі безліч офіційних ЗМІ.  Про факт візиту повідомляла інформагенція УНІАН. Укрінформ опублікував документ – список розсадки українських гостей на зустрічі з головою російської Думи, Наришкіним. Там фігурує і прізвище Мураєва. А ось виступ голови Комітету Держдуми по справах СНГ, євразійської інтеграції та зв’язкам з співвітчизниками, Леоніда Слуцького: там називають делегатів захисниками "русского мира"».

Як повідомляється, ПГО «Громадське радіо» «ТРК «Громадське радіо» судовим рішенням було зобов’язано забезпечити зачитування пані Ромалійською в прямому ефірі радіостанції тексту спростування.

 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що суд частково задовольнив позов Мураєва проти «Громадського радіо».

Нагадаємо, Євген Мураєв подав до суду на журналістку «Громадського радіо» Ромалійську та вимагає від журналістки визнати інформацію, яку вона озвучила в радіоефірі про нього, недостовірною та наполягає на її спростуванні. Позов був направлений в суд після того, як Ірина Ромалійська в ефірі програми «Київ-Донбас» згадала про нібито візит Євгенія Мураєва до Росії в 2014 році в складі делегації народних депутатів. У питанні до свого співрозмовника Іллі Ківи журналістка поцікавилась, як ставиться гість студії до ситуації, коли власник телеканалу має «проросійську позицію», оскільки під час візиту Мураєва, мовляв, назвали «прибічником «русского мира».

«Детектору медіа» пан Мураєв повідомив, що не відвідував Росію в складі зазначеної журналісткою делегації. Він також зазначиив, що на суди ходять його представники.

Як писав «Детектор медіа», 6 грудня, у Голосіївському районному суді Києва відбулося перше засідання за позовом Мураєва проти журналістки Ромалійської та ГО «Громадське радіо». Депутат на засідання не з’явився. 6 грудня Голосіївський районний суд м.Києва переніс судове засідання.

Фото: «Громадське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3124
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду