Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum

Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum

17 Березня 2017
1048
17 Березня 2017
09:00

Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum

1048
Суд в Москві відмовився видати санкцію на арешт затриманого за запитом білоруської влади шеф-редактора інформаційного агентства Regnum, громадянина Білорусії Юрія Баранчика
Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum
Суд у Москві відмовся арештувати шеф-редактора Regnum

«Дорогомилівський суд Москви не став заарештовувати нашого колегу, і найближчим часом він має вийти на волю», – повідомив головний редактор Regnum Модест Колеров у коментарі «Интерфаксу».

Колеров висловив думку про те, що російська прокуратура, яка наразі розглядає запит Мінська про екстрадицію Баранчика, «ухвалить законне і справедливе рішення, і не буде видавати журналіста».

«Ми вважаємо, що нашого колегу в Білорусії переслідують з політичних причин і його не можна видавати», –  зазначив головний редактор.

Нагадаємо, що Юрій Баранчик був затриманий в Москві в ніч на 15 березня.

У Regnum припускають, що затримання Баранчика було проведено за запитом білоруської влади, які з початку грудня 2016 року ведуть політичне переслідування авторів і співробітників Regnum за надуманими звинуваченнями в «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі», за якими їм загрожує до 12 років ув'язнення. У грудні 2016 року було затримано трьох журналістів Regnum – Дмитра Алімкіна, Юрія Павловця і Сергія Шиптенка. Повідомлялося, що їх підозрюють у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

16 березня стало відомо, що Баранчик подав клопотання президенту РФ Володимиру Путіну через УВС Дорогомілово про надання політичного притулку.

На фото - Юрій Баранчик

Фото: www.youtube.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду