До справи Сущенка у Росії додано довідку, що він не служив в ГУР Міноборони України

До справи Сущенка у Росії додано довідку, що він не служив в ГУР Міноборони України

15 Березня 2017
1784
15 Березня 2017
09:03

До справи Сущенка у Росії додано довідку, що він не служив в ГУР Міноборони України

1784
Слідче управління (СУ) ФСБ долучило до справи журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка документи, запитані і одержані адвокатом Марком Фейгіним від українських відомств.
До справи Сущенка у Росії додано довідку, що він не служив в ГУР Міноборони України
До справи Сущенка у Росії додано довідку, що він не служив в ГУР Міноборони України

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на адвоката журналіста Марка Фейгіна, який надав копію відповідного повідомлення старшого слідчого 1 відділу СУ ФСБ Д.Крекова

«Постановою від 28 лютого 2017 року вказане клопотання про залучення до матеріалів кримінальної справи №…копій довідки з Головного управління розвідки Міністерства оборони України від 26.12.2016, …, диплому про вищу освіту Сущенка Р.В. і додатку до диплому про вищу освіту Сущенка Р.В. з їх нотаріально завіреними перекладами російською мовою, задоволено», - йдеться у листі слідчого.

Раніше Слідче управління ФСБ Росії відмовилося долучати до справи українського журналіста Романа Сущенка довіку Головного управління розвідки Міністерства оборони України про те, що кореспондент не проходив там службу.

У лютому Марк Фейгін, адвокат арештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що підготував нотаріально завірений переклад довідки Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, у якій управління засвідчує кореспондент «Укрінформу» не є їх службовцем.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1784
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду