Черкаські редактори комунальних газет проголосили «Укрпошту» ворогом преси

Черкаські редактори комунальних газет проголосили «Укрпошту» ворогом преси

12 Березня 2017
2220
12 Березня 2017
17:29

Черкаські редактори комунальних газет проголосили «Укрпошту» ворогом преси

2220
Внести підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» до антирейтингу ворогів преси, який складає Національна спілка журналістів України (НСЖУ), запропонували редактори комунальних газет Черкащини.
Черкаські редактори комунальних газет проголосили «Укрпошту» ворогом преси
Черкаські редактори комунальних газет проголосили «Укрпошту» ворогом преси

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Під час конференції обласної організації НСЖУ у Черкасах редактори комунальних газет наголосили, що підвищення тарифів на доставку преси, які анонсувала «Укрпошта», фактично невчасне повернення редакціям газет коштів передплатників, низька якість послуг – ті фактори, які демонструють, на їх думку, вороже ставлення державного підприємства до ЗМІ.

«Нечувано, що "Укрпошта" збирається підвищувати ціни на самі квитанції, які ми тисячами приймаємо і виписуємо в редакціях, фактично роблячи за них роботу. Це нищення преси, більшого ворога немає», – обурювалися редактори.

В.о. голови НСЖУ Сергію Томіленку вони скаржились, що у поштових відділеннях дуже часто «гублять» примірники газет і вимагають у редакції нові, доставляють пресу з кількаденною затримкою. У деяких райцентрах листоноші просять безкоштовно дарувати їм примірники газет.

«Підвищення поштових тарифів не підтримую, оскільки це вчергове вдарить по передплаті. Нині основними читачами газети є пенсіонери, які й так ледве животіють. Зросте ціна газети - катастрофічно впаде тираж. Хочу запропонувати "Укрпошті" заробляти в інший спосіб, як це роблять газетярі, яких не попередили про стрибок "мінімалки". Передплатну ціну формували влітку, коли про такий сюрприз від держави й не чули», - заявила редакторка газети «Вісник Городищини» Ольга Дяглюк.

Раніше Національна спілка журналістів України засудила як непартнерські дії «Укрпошти», що лобіює різке підвищення тарифів на приймання та доставку видань за передплатою, і закликає не допустити прийняття наказу про їх затвердження.

До 14 березня Національна спілка журналістів України приймає аргументи редакторів щодо проекту наказу Мінінфраструктури про підвищення поштових тарифів.

Свою позицію можна висловити, заповнивши анкету за посиланням:  http://bit.ly/2lsGmAw або надіславши позицію на адресу НСЖУ oblik@nsju.org

Нагадаємо, 20 січня НСЖУ надіслала до генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського вимогу розблокувати розрахунки з редакціями. Також спілка зробила запит до «Укрпошти» щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання і запропонувала відмовитись від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики, розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

Державне підприємство «Укрпошта» блокує діяльність національних та місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену передплату на 2017 рік. За інформацією, наданою Спілці дирекцією ДП «Укрпошта», станом на 8 лютого заборгованість перед редакціями газет складає 265 млн грн або 46% від загального обсягу передплати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду