Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt

Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt

1 Березня 2017
931

Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt

931
Уряд ФРН і особисто канцлер Ангела Меркель закликають владу Туреччини якнайшвидше звільнити арештованого в Стамбулі журналіста німецького видання Die Welt Деніза Ючела.
Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt
Меркель закликає владу Туреччини звільнити арештованого журналіста видання Die Welt

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта.

 «Федеральний уряд чекає, що турецька судова система під час вирішення справи Ючела врахує високу цінність свободи слова для будь-якого демократичного суспільства. Ми дуже шкодуємо і вважаємо незрозумілим санкціонування арешту Деніза Ючела. І ми наполягаємо на тому, щоб наші консульські співробітники могли надати йому необхідну допомогу», - сказав він. 

Зайберт також зазначив, що Ючел виконував свої журналістські обов'язки, будучи репортером німецької газети, в країні, «яка зобов'язалася дотримуватися свободи ЗМІ і яка, проте, переслідує його та інших журналістів за їх професійну діяльність».

За словами Зайберта, німецький канцлер вважає заходи, вжиті проти Ючела, що добровільно прийшов на допит, «невідповідно жорсткими». Вона обговорила цей випадок з турецьким колегою Біналі Їлдиримом в Мюнхені в ході конференції з безпеки.  Крім того, у в німецький МЗС напередодні було викликано посла Туреччини, якому також була викладена офіційна позиція ФРН з цього питання.

Як писав «Детектор медіа», 17 лютого ставло відомо, що у Туреччині затримали 43-річного кореспондента німецької щоденної газети Die Welt Деніза Ючеля. 

Суд у Стамбулі у понеділок, 27 лютого, задовольнив запит прокуратури на арешт журналіста німецького видання Die Welt Деніза Ючеля.

Згідно зі звітом «Репортерів без кордонів», на Туреччину та Китай припадає більше 60 відсотків усіх ув'язнених журналістів у світі. Зокрема в Туреччині за ґратами перебуває більше ста журналістів. Фахівці організації встановили, що у 41 випадку є прямий зв'язок між ув'язненням та професійною діяльністю.  

 За даними Європейської федерації журналістів, на даний момент близько 120 співробітників ЗМІ затримані у Туреччині. Анкара заперечує ці дані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
931
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду