Захист Фірташа має намір оскаржити рішення суду щодо екстрадиції

Захист Фірташа має намір оскаржити рішення суду щодо екстрадиції

22 Лютого 2017
1140

Захист Фірташа має намір оскаржити рішення суду щодо екстрадиції

1140
Дітер Бемдорфер, адвокат олігарха, власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа має намір оскаржити у Верховному суді Австрії та Європейському суді з прав людини рішення Вищого земельного суду Відня щодо екстрадиції підприємця до США.
Захист Фірташа має намір оскаржити рішення суду щодо екстрадиції
Захист Фірташа має намір оскаржити рішення суду щодо екстрадиції

Про це передає агентство ТАСС.

«Сьогоднішнє рішення Вищого земельного суду Відня щодо скасування рішення суду першої інстанції стало несподіваним. Ми приймемо всі необхідні заходи і будемо боротися з цим рішенням як у вищому суді в Австрії (Верховному суді), так і в Європі в Європейському суді з прав людини», - процитувало агентство заяву адвоката.

Повідомляється, що адвокат Бемдорфер підтвердив арешт Фірташа одразу після судового слухання.

«Арешт не був здійснений ухвалою Вищого земельного суду. Ми не коментуємо збіг арешту за часом, а також передбачувані підозри, викладені в ордері, які в даний час нам повністю невідомі. Фірташ категорично заперечує всі звинувачення і підтверджує свою думку, що все це пов'язано з його політичним переслідуванням в США», - заявив Бемдорфер.

Нагадаємо, У США Дмитра Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 мільйонів доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Навесні 2015 року у суді першої інстанції в Австрії, де перебуває олігарх, Фірташ здобув перемогу, його адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до США.

Пізніше Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми імовірними спільниками - громадянами України. Його звинувачують у відмиванні грошей, повідомив представник іспанської прокуратури. Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших ймовірних спільників олігарха.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії та вкладалася в нерухомість. Йдеться, за даними прокуратури, про «десятки мільйонів євро незаконного походження».

Прокуратура Відня (Австрія) підтвердила отримання запиту на екстрадицію українського бізнесмена, власника каналу «Інтер» Дмитра Фірташа до Іспанії. Рішення ухвалюватиметься після вивчення змісту запиту.

Фірташ також витратив $780 тис на лобіювання своїх інтересів у США через компанію політичного експерта та публіциста Ланні Джессі Девіса.

21 лютого, під час суду у Відні кореспондент Insider Сергій Щербина повідомив, що Вищий земельний суд Відня вважає допустимою екстрадицію бізнесмена, власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа в США. Остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції.

Арешт Фірташа підтвердили Deutsche Welle у прокуратурі Відня. Як заявила речниця відомства, технічно затримання не пов'язане з рішенням австрійського суду й здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Американський журналіст Саймон Шустер також повідомив у Twitter, що Дмитра Фірташа арештували у будівлі суду Відня.

Прес-служба українського бізнесмена, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа заперечує, що його арештували у будівлі суду в Австрії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1140
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду