У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз

У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз

16 Лютого 2017
1097

У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз

1097
Російський відеоблогер, публіцист Олександр Сотнік, який випускає авторську суспільно-політичну програму SotnikTV, отримав від правоохоронців офіційний документ з відмовою в порушенні кримінальної справи за фактом погроз фізичною розправою з боку невідомих
У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз
У Росії блогеру Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні по пошті мені доставили офіційний документ з відмовою в порушенні кримінальної справи за фактом погроз фізичною розправою з боку групи невідомих», – написав блогер.

«Беручи до уваги, що в діях невідомих не вбачається ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК РФ, тому що будь-яких реальних дій на здійснення загроз зроблено не було», - йдеться в документі.

Сотнік вважає, що до цього причетні держпосадовці РФ.

«Я вважаю, що "невстановлена група осіб" (цікаво, як же її не встановили, коли служби безпеки Сбербанка і Яндекс-денег заявили мені, що на першу вимогу з боку правоохоронців негайно нададуть всі дані зловмисників?) Працює на замовлення держави. Це – державні люди. Можливо, ті ж "ешникі" або залучена ними ватага цивільних відморозків. На лице змова між держструктурами і кримінальними елементами», – зазначив Сотник.

Нагадаємо, в кінці січня 2017 року російський відеоблогер та публіцист Олександр Сотнік звернувся до служби підтримки сервісу «Яндекс. Деньги», через який невідомі погрожують йому та його синові вбивством.

Олександр Сотнік майже 5 років випускає суспільно політичну програму SotnikTV, відому критичними висловлюваннями на адресу російської влади.

Нагадаємо, у вересні 2016 року російський відеоблогер Олександр Сотнік виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Згодом стало відомо, що і в Грузії йому продовжують надходити погрози, але Сотнік повідомив, що політичного притулку не проситиме. Наприкінці жовтня Сотніку знову почали погрожувати. Цього разу - убивстом. 

17 листопада стало відомо, що за адресу, де проживає Сотнік, злочинці пропонували 5 тис доларів США.

«Детектору медіа» Сотнік повідомив, що 17 грудня повернувся до Москви.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду