Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування

Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування

12 Лютого 2017
2348

Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування

2348
У ніч з суботи на неділю, 12 лютого, головному редактору сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» (Кам’янське, Дніпропетровська область) Сергію Гузю невідомі підпалили автомобіль «Таврія», який перебував у дворі будинку.
Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування
Головреду видання з Кам’янського Сергію Гузю спалили авто – він говорить про тиск і залякування

Про це повідомляє видання 5692.com.ua.

Першими пожежу помітили сусіди, вони ж і допомогли його гасити. Слідчо-оперативна группа, яка приїхала на місце події, встановила сліди навмисного підпалу автомобіля.

«Я не сумніваюся, що автомобіль спалили через нашу чесну і професійну роботи. Деяким впливовим людям в місті не подобалося те, як ми висвітлюємо події в Кам'янському (Дніпродзержинську), - заявив в коментарі Сергій Гузь. - В останні тижні на редакцію чинився тиск, щоб не допустити виходу нової газети «Город 5692», зупинити розслідування, які проводить редакція. Кілька днів тому у мене цікавилися, чи не сталося чого з моїм автомобілем? Думаю, що і наші останні публікації про те, як за допомогою маніпуляцій намагаються відкликати з міськради деяких депутатів - також не всім сподобалися. Прізвища тих, кого я підозрюю, назву трохи пізніше, нехай поки слідчі попрацюють».

Підпал стався близько 4-ї години ранку. Автомобіль загорівся відразу в декількох місцях. Судячи зі слідів, невідомий (або невідомі) кинули на багажник пластикову пляшку із запальною сумішшю, а вже звідти вогонь став поширюватися по всьому автомобілю. І якби не допомога сусідів, «Таврія» б повністю згоріла.

«У нашому домі завжди було спокійно, ніяких конфліктів, тому і я, і багато сусідів не боялися залишати автомобіль на ніч просто у дворі, ніколи ніяких надзвичайних подій не було. Так що це не хуліганство, а навмисний підпал. Добре, що пожежу вчасно помітили, і сусіди встигли відігнати стоять поруч авто, згасити «Таврію». Я вже більше 20 років працюю журналістом, всяке бувало, в тому числі і загрози. Але ми завжди були відкриті для наших читачів і героїв публікацій, давали можливість висловити свою точку зору. Мабуть, зараз ми зачепили інтереси тих, хто не хоче публічно відповідати за свої справи, і готові вдатися до кримінальних методів залякування», - сказав Сергій Гузь.

За фактом підпалу розпочато розслідування.

Нагадаємо, у грудні 2016 року член Комісії з журналістської етики, колишній голова Незалежної медіа профспілки України (НМПУ) Сергій Гузь заявив «Детектору медіа», що був несподівано звільнений з посади головного редактора газети «Наш репортер» (місто Кам’янське Дніпропетровської області) за рішенням власника.

На фото – спалене авто

Фото: 5692.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2348
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду