Миколаївський журналіст отримав у відповідь на запит фото невідомого нареченого

Миколаївський журналіст отримав у відповідь на запит фото невідомого нареченого

7 Лютого 2017
1749

Миколаївський журналіст отримав у відповідь на запит фото невідомого нареченого

1749
У Миколаєві журналіст місцевого інтернет-видання Niklife Юрій Ягольник у відповідь на інформаційний запит до міської ради міста отримав у конверті весільну світлину невідомого нареченого з букетом квітів
Миколаївський журналіст отримав у відповідь на запит фото невідомого нареченого
Миколаївський журналіст отримав у відповідь на запит фото невідомого нареченого

Про це пише «Доступ до правди» та посилається на блог журналіста.

До Миколаївської міської ради журналіст направив чотири запити на отримання публічної інформації, які стосувалися бюджету міста та витрат з міського бюджету на новорічну ялинку, ярмарок та концерт.

У своєму блозі на миколаївському сайті «Преступности.нет» пан Ягольник повідомив, що просив надати відповідь електронною поштою, натомість розпорядник скористався «Укрпоштою».

«На наступний день приходить ще один лист від міської ради, де замість офіційного документа з відповіддю на запит прикріплюють весільну фотографію чоловіка. Чесно сказати, я досі збентежений - що ж хотіли сказати мені представники міської влади таким фото?», - написав у блозі журналіст.

Нагадаємо, нещодавно у секретаріаті омбудсмена заявили, що журналісти – найменш захищена професійна група щодо доступу до публічної інформації: їхні скарги розглядаються найдовше.

Як писав «Детектор медіа», 14 листопада редактор сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа подала позов до Київського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії Служби безпеки України (СБУ) та зобов’язати її надати інформацію на запит про пенсіонерів-переселенців

В грудні журналіст хмельницького інтернет-видання «Незалежний громадський портал» Дмитро Шеремета звернувся зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської через відмову Кам’янець-Подільського міськрайонного суду (Хмельницька область) у наданні копії автобіографії судді Олени Швець.

Зазначимо, 4 лютого 2016 року Верховна Рада ухвалила зміни до Кримінального кодексу, якими посилила відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів. Тоді ВР внесла зміни до 171 статті ККУ, додавши до статті те, що незаконна відмова у доступі журналіста до інформації може бути покарана  штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1749
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду