Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»

Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»

6 Лютого 2017
1481

Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»

1481
Директор інтернет-видання Горловка.ua, видавець KievMedia.City Олександр Белінський повідомив про смерть засновника і власника сайту «Горловские ведомости» Сергія Цяпи. Про це Олександр Белінський написав у своєму Facebook.
Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»
Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»

Про це Олександр Белінський написав у своєму Facebook.

«Пішла з життя людина, яка увійде в історію Горлівки як творець першого справжнього інформаційного онлайн-ресурсу. Сергій Цяпа - незмінний власник сайту «Горловские ведомости». Його мало хто знав. А ті, хто знали, дивувалися його силі волі, ретельності, терпінню і скромності. Він роками боровся за життя, не скаржачись на долю, і тільки рідні знали, як йому бувало важко і скільки випробувань довелося витримати», - написав Олександр Белінський.

За його словами, Сергій Цяпа багато років боровся із важкою хворобою.

«Я кілька разів бував у нього вдома, обмінювалися ідеями, обговорювали журналістику і IT.

Кілька років тому він перебував в нефрології та три рази на тиждень його підключали до апарату штучної нирки. Тоді, пам'ятаю, всі журналісти підключилися, щоб допомогти Сергію - хто грошима, хто інформаційною підтримкою, хто просто словами», - написав він про померлого.

Поруч із Сергієм Цяпою завжди була мама. Після окупації Горлівки вони переїхали до Києва, у вересні 2016-го повернулися назад до Горлівки.

«У Києві я з Сергієм бачився лише раз - на фотовиставці ще одного відомого горлівчанина, метра фотографії Володимира Лапшина. Людини, чиє серце не витримало того, що відбувається в рідному місті - він помер в сусідній Костянтинівці. Ідуть люди, з якими у мене особисто асоціювалася Горлівка. Це і Едуард Каштанівський, головний редактор «Кочегарки», і Володимир Лапшин, і історик Петро Жеребецький, і депутат Володимир Рибак...Спочивай з миром, Сергій!», - написав Олександр Белінський.

На фото – Сергій Цяпа

Фото: Facebook Олександра Белінського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду