Журналіст з Івано-Франківщини заявляє, що його вдарив депутат облради

Журналіст з Івано-Франківщини заявляє, що його вдарив депутат облради

5 Лютого 2017
1518

Журналіст з Івано-Франківщини заявляє, що його вдарив депутат облради

1518
3 лютого у Печеніжинській селищній раді (Коломийський район) під час наради з перевізниками між журналістом видання «Вільне.інфо» Євгеном Гапичем та депутатом Івано-Франківської облради Дмитром Лащуком виник конфлікт. Як заявляє журналіст, в ході словесної перепалки депутат його вдарив.
Журналіст з Івано-Франківщини заявляє, що його вдарив депутат облради
Журналіст з Івано-Франківщини заявляє, що його вдарив депутат облради

Про це повідомляє видання «Дзеркало Коломиї».

«Під час засідання я тихо розмовляв зі знайомим, але Д. Лащук сказав мені: “Тихо будь”. Але я нікому не заважав, розмовляв пошепки. Почалася словесна перепалка і він каже мені: “Давай вийдемо поговоримо”. Як тільки ми вийшли, він зі всієї сили вдарив мене у живіт. Це бачили десь 10 осіб, які знаходилися на той час у фойє, серед них і журналісти», – розповів журналіст Євген Гапич.

Після інциденту Євген Гапич викликав поліцію та написав заяву на Дмитра Лащука за перешкоджання журналістській діяльності.

Водночас Дмитро Лащук переконує, що не нападав на журналіста.

«Під час наради Є. Гапич голосно розмовляв з кимось, я зробив його зауваження, кажучи: “Женя, будь ласка, трохи тихіше”. На що він мені відповів: “Закрий рот, пішли поговоримо”. Це чули всі присутні. Я не вдарив його. У фойє просто відбулася словесна перепалка. Є свідки, які можуть це підтвердити», – заявив депутат.

Дмитро Лащук є депутатом Івано-Франківської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"».

Нагадаємо, що у січні Євген Гапич повідомив, що йому погрожує депутат Ігор Ільчишин.

«Сьогодні почув від депутата (бувший народофронтовець) Ігоря Ільчишина: "Я знаю, як з тобою розібратися. Я не Тимошенко. Там все буде добре." Так ось. Якщо я навіть послизнуся, впаду і отримаю травму, то ти будеш в цьому винен. Я не жартую. Це пряма погроза від тебе моєму життю та здоров’ю. Баталії тривають», - написав журналіст.

Погрози він пов’язує із своєю статтею щодо конфлікту за земельну ділянку.

Нагадаємо, у червні 2016 року керуючий справами Івано-Франківської обласної ради, депутат облради від «Свободи» Василь Скрипничук напав на журналіста ТРК «Карпати» (колишня Івано-Франківська ОДТРК), неадекватно відреагувавши на інсталяцію «Вапно» у холі Івано-Франківської облдержадміністрації (ОДА).

На фото - Євген Гапич (ліворуч) і Дмитро Лащук

Фото: «Дзеркало Коломиї»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду