Названо імена переможців конкурсу журналістських робіт «Ін'єкція словом»

Названо імена переможців конкурсу журналістських робіт «Ін'єкція словом»

22 Січня 2017
1648

Названо імена переможців конкурсу журналістських робіт «Ін'єкція словом»

1648
Перший конкурс журналістських робіт на краще висвітлення теми охорони здоров’я«Ін’єкція словом» назвав імена переможців. Церемонія нагородження відбулася в Києві.
Названо імена переможців конкурсу журналістських робіт «Ін'єкція словом»
Названо імена переможців конкурсу журналістських робіт «Ін'єкція словом»

Про це йдеться у повідомленні організаторів конкурсу.

Конкурс стартував 7 листопада 2016 року. Переможців конкурсу обрало кваліфіковане журі, до числа яких увійшли Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ «Пацієнти України»; Олександра Устинова, член правління ГО «Центр протидії корупції»; Андрій Кулаков, директор з програмної діяльності «Інтерньюз-Україна»; Світлана Остапа, спеціальний парламентський кореспондент, заступник шеф-редактора Інтернет-порталу «Детектор медіа» та Ірина Соломко, керівник комунікаційного напрямку Реанімаційного Пакету Реформ (РПР).

В журналістських роботах журі оцінювало рівень розкриття тими конкурсу, актуальність, масштаб та значимість представленої події, яскравість, ілюстративність, запам'ятовуваність журналістського образу, формальні якості (мова, стиль, логіка аргументів тощо).

За підсумками голосування переможцями в шести номінаціях стали:

- Юлія Самаєва, Київ («Дзеркало тижня», робота «Ефект ноцебо») в номінації Кращий матеріал в друкованому виданні;

- Ірина Заславець, Київ (СТБ, спецпроект «Серцева недостатність») в номінації Кращий відеоматеріал;

- Аліна Швидко, Київ («Радіо Свобода», робота «Чи готова Україна переходити на оновлення вакцину проти поліомієліту?») в номінації Кращий матеріал в онлайн ЗМІ;

- Олександр Лясковський, Дніпро (Інформаційна Агенція «Наш район», робота «Лечиться даром - даром лечиться?») в номінації Кращий матеріал у регіональному ЗМІ: матеріали у друкованому та онлайн ЗМІ;

- Олена Гречко, Дніпро (ПрАТ ТСД «34 телеканал», робота «Онкохворі залишаться без державного фінансування») в номінації Кращий матеріал у регіональному ЗМІ: ТБ або радіо;

- Ольга Юдіна, Дніпро (БюроUA.Днепр, «Золоте здоров'я: корупційні схеми часів Януковича до сих пір діють у сфері охорони здоров'я на Дніпропетровщині») в номінації Краще журналістське розслідування.

-Анастасія Бродзянськa, Київ («Радіо Ера», робота «100 днів безпорадності, або МОЗ без голови») отримала Диплом за участь у конкурсі в номінації Кращий продукт радіомовлення.

Окрему подяку та малюнок від онкохворї дівчинки отримав телеканал ZIK за активну участь в конкурсі та за постійну увагу до пацієнтських та медичний тем.

«На конкурс, який ми проводимо вперше, надійшло 213 робіт, це дуже багато. Ми дуже цінуємо таку увагу ЗМІ до таких тем, як охорона здоров’я. В рамках цих тем можна безкінечно піднімати  гострі для нашого суспільства проблеми і головне, своїми матеріалами,  впливати на зміни та їхнє вирішення. Ми щодня бачимо, як журналісти своїми статтями та сюжетами допомагають реформувати медицину, долати корупцію чи рятувати життя пацієнтів», - наголосила Ольга Сефанишина, виконавчий директор БФ «Пацієнти України» та голова журі конкурсу.

Ірина Заславець з каналу СТБ, яка здобула перемогу за серію репортажів про трансплантацію серця, розповіла: «Сім років тому у мене була лімфома і я подумала, якщо я лишусь жити, то маю якось змінити своє життя. Це питання муляло мене 5 років. А минулий рік став неймовірним, я познайомилась з великою кількістю крутих людей, які міняють світ навколо, втрачають рідних і не здаються. 7 героїв моїх сюжетів вже померли. Я не можу вплинути на ухвалення законів, не можу вплинути на рішення президента, але я можу готувати суспільство, розказувати людям правду про трансплантологію до того моменту, поки в Україні нарешті з’явиться можливість для пересадок органів».

Дорослі і маленькі пацієнти, що завітали на церемонію, вручили  журналістам нагороди та дитячі малюнки з подякою за їхню роботу. Також пацієнти поділились своїми історіями про боротьбу за життя та доступ до лікування.

«Ми вдячні кожному журналісту, який піднімає тему охорони здоров'я, пише матеріали, знімає сюжети і допомагає нам не опускати руки і боротися за життя пацієнтів вже більше п’яти років. Часто лише завдяки роботі и допомозі ЗМІ ми продовжуємо протидіяти корупції в Україні і досягаємо своєї мети», - підкреслив Іван Зеленський, один з ведучих заходу, а також директор благодійного фонду пацієнтів «Крапля крові».

Організатором Конкурсу «Ін’єкція словом» виступив Благодійний фонд «Пацієнти України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) (у рамках проекту «(Без)коштовна медицина») та Громадської організації «Інтерньюз-Україна», Медіа партнером конкурсу виступив Інтернет-портал «Детектор медіа».

На фото - переможці конкурсу і пацієнти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1648
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду