Фейгін закликає вітати Сущенка з Різдвом

Фейгін закликає вітати Сущенка з Різдвом

4 Січня 2017
1248

Фейгін закликає вітати Сущенка з Різдвом

1248
Марк Фейгін, адвокат арештованого в Росії журналіста «Укрінформу» Романа Сущенко, закликав усіх вітати його підзахисного з наступаючим Різдвом
Фейгін закликає вітати Сущенка з Різдвом
Фейгін закликає вітати Сущенка з Різдвом

Про це він написав у Twitter.

«Привітайте українського журналіста Романа Сущенка в московській в'язниці із Різдвом, що наближається: 111116, Москва, Лефортовський вал, будинок 5, ФКУ СІЗО N2 ФСВП Росії Сущенко Р. В.», - закликав адвокат.

Нагадаємо, Сущенко привітав колег з Новим Роком та Різдвом Христовим.  Він надіслав на адресу «Укрінформу» вітальну листівку та листа.

Романові Сущенку та іншим українцям, ув'язненим у Росії та в Криму, можна написати в рамках Новорічного марафону.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

27 грудня стало відомо, що журналіста Романа Сущенка перевели до іншої камери.

На фото - Роман Сущенко

Фото: BBC.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду