У Хмельницькому керівник супермаркету напав на журналістку Нового каналу Наталю Кудряшову

У Хмельницькому керівник супермаркету напав на журналістку Нового каналу Наталю Кудряшову

27 Грудня 2016
5683

У Хмельницькому керівник супермаркету напав на журналістку Нового каналу Наталю Кудряшову

5683
У Хмельницькому керівник супермаркету «Колібріс» завдав тілесних ушкоджень ведучій шоу «Ревізор: Магазини» (Новий канал) Наталії Кудряшовій під час зйомок програми. Відповідне звернення до Хмельницького відділу поліції від ведучої надійшло 24 грудня о 15:20
У Хмельницькому керівник супермаркету напав на журналістку Нового каналу Наталю Кудряшову
У Хмельницькому керівник супермаркету напав на журналістку Нового каналу Наталю Кудряшову

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на старшого інспектора сектору моніторингу місцевого відділу поліції Катерину Шкуратову.

За словами журналістки, вона прийшла у супермаркет з перевіркою, однак, коли хотіла зайти у підсобне приміщення, керуючий магазином почав чинити опір, в результаті, зачиняючи двері, пошкодив їй плече. За допомогою ведуча звернулася до медиків. На виклик журналістки прибули патрульні та слідчо-оперативна група.

«Наталії Кудряшовій було завдано тілесних ушкоджень у вигляді забою м'яких тканин передпліччя, - зазначила Катерина Шкуратова. - Поліція порушила кримінальні провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: “Погроза або насильство щодо журналіста” (ч. 2 ст.  345-1) та “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” (ч. 1 ст. 171)».  

ІМІ пише, що керуючий магазином переконує, що не знав, що перед ним журналістка. Натомість сама пані Кудряшова це заперечує та каже, що представилася і показала журналістське посвідчення.

Для з'ясування всіх обставин хмельницька поліція звертатиметься до Нового каналу із офіційним запитом про надання відео з інцидентом, оскільки на місці події представники телеканалу відмовились показати його правоохоронцям, пояснивши, що запис є власністю каналу. Переглядатимуть також записи з відеокамер, встановлених у магазині.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня у Хмельницькому під час зйомок проекту «Новий інспектор Фреймут. Міста» ведучу програми Ольгу Фреймут вдарив директор м’ясокомбінату «Проскурів М’ясо». Як зазначила Шкуратова, у цьому випадку кримінальне провадження відкрито також за статтею 345-1 – «Погроза або насильство щодо журналіста».

Фото – «Ревізор»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5683
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрий
2673 дн. тому
А что, журналисты имеют право заходить в те места, которые не предназначены для публичного доступа? Разве их права отличаются от прав других граждан? ИМХО любой собственник имеет право любого гражданина (включая журналиста) на своей территории не пустить в любое место, если только нет постановления суда. Наглеть не надо, господа журналисты...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду