У Дніпрі суддя вигнав місцевого журналіста із судового засідання (виправлено)

У Дніпрі суддя вигнав місцевого журналіста із судового засідання (виправлено)

26 Грудня 2016
2742

У Дніпрі суддя вигнав місцевого журналіста із судового засідання (виправлено)

2742
2 грудня у Дніпрі голова Бабушкінського районного суду міста Ігор Литвиненко обмежив журналісту «Першого міського телеканалу. Кривий Ріг» Олегу Єрмолинському доступ на засідання
У Дніпрі суддя вигнав місцевого журналіста із судового засідання (виправлено)
У Дніпрі суддя вигнав місцевого журналіста із судового засідання (виправлено)

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМ).

За словами журналіста, суд розглядав справу групи підозрюваних з Кривого Рогу у скоєнні злочину за статтею 189 ККУ (вимагання). Підозрюваним мали обрати запобіжний захід.

Олег Єрмолинський на початку засідання звернувся до судді із клопотанням про доступ на відеозйомку під час винесення рішення суду.

«Литвиненко почав мені грубити. На питання, чому він так спілкується, відповів, що він старший і йому можна. Не прийнявши мого клопотання, змусив покинути залу. Оскільки мене цікавило лише винесення рішення, а не весь процес, я вийшов», - розповів представниці ІМІ пан Єрмолинський.

Коли суддя повертався з нарадчої кімнати для оголошення рішення, журналіст спробував зайти у залу засідань за суддею, втім Литвиненко зачинив двері перед журналістом та закрив їх на ключ.

«Він не розглянув моє клопотання, не розглянув питання, чи має бути засідання відкритим чи закритим, тобто безпідставно обмежив мені доступ на зачитування рішення суду. Після засідання я запитав у судді Литвиненко, чи часто він порушує права журналістів та навіщо, він почав хапати руками камеру та штовхати мене, потім попросив чергового вивести мене із суду. На моє питання, чи розуміє він, що скоює кримінальний злочин своїми діями, він відповів мені “так”. Все це зафіксовано на камеру і незабаром ми продемонструємо це відео», - прокоментував журналіст.

Пан Єрмолинський написав заяву до відділення поліції Шевченківського району Дніпра щодо перешкоджання його професійній діяльності.

Нагадаємо, журналіст хмельницького інтернет-видання «Незалежний громадський портал» Дмитро Шеремета звернувся зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської через відмову Кам’янець-Подільського міськрайонного суду (Хмельницька область) у наданні копії автобіографії судді Олени Швець.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду