Бойовики заявили, що домовились із Савченко про обмін журналістки Ольги Сворак

Бойовики заявили, що домовились із Савченко про обмін журналістки Ольги Сворак

26 Грудня 2016
2722

Бойовики заявили, що домовились із Савченко про обмін журналістки Ольги Сворак

2722
Представники ОРДЛО Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що готові пердати народному депутату України Надії Савченко двох полонених жінок - івано-франківську журналістку Ольгу Богданову (Сворак) та Анжеліку Преснякову
Бойовики заявили, що домовились із Савченко про обмін журналістки Ольги Сворак
Бойовики заявили, що домовились із Савченко про обмін журналістки Ольги Сворак

Про це повідомляє один із сепаратистських сайтів так званої «ЛНР».

«Напередодні Нового року і Різдва ми без будь-яких умов передаємо представнику народу України Надії Савченко двох жінок - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак, в надії активізувати процес визволення з полону наших громадян, з надією на те, що в наступаючому році вони возз'єднаються з рідними і близькими», - йдеться в спільній заяві ватажків бойовиків, яка була опублікована 26 грудня.

Представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко заявила що на Мінській підгрупі з весни цього року обговорювалася доля цих жінок. Це вона повідомила «Українській правді».

«Одна з них працює в медіа, а друга – в одній з державних інституцій. Мабуть тому вони були затримані. Але ми щасливі, що вони обидві вдома будуть зустрічати Новий рік», - додала Геращенко.

Зазначимо, Надія Савченко не входить в офіційну групу переговірників в Мінському процесі, яка складається з представників України, Росії та ОБСЄ.  Депутат зустрілася з ватажками бойовиків у Мінську 7 грудня. Пізніше Надія Савченко підтвердила інформацію ЛІГА.net про те, що вона зустрічалася з ватажками терористів «ЛНР/ДНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким у Мінську.

Нагадаємо, 21 червня 2016 року стало відомо, що бойовики угруповання «ЛНР» затримали українську журналістку із Івано-Франківська, кореспондентку інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольгу Богданову (Сворак). Бойовики звинуватили її у шпіонажі. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Пізніше в СБУ повідомили, що не коментуватимуть затримання бойовиками івано-франківської журналістки Ольги Сворак. Натомість, івано-франківські журналісти заявляли, що домагатимуться визволення своєї коли з полону бойовиків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду