Журналісти TheKiev.City залишили проект і вимагають у видавця повернути зароблені гроші

Журналісти TheKiev.City залишили проект і вимагають у видавця повернути зароблені гроші

22 Грудня 2016
2634

Журналісти TheKiev.City залишили проект і вимагають у видавця повернути зароблені гроші

2634
Журналісти інтернет-порталу TheKiev.City, про запуск якого стало відомо в жовтні 2016 року, залишили проект та скаржаться в прокуратуру на видавця Олександра Білінського, який не виплачує заробітну плату. Останній обіцяє повернути всі борги
Журналісти TheKiev.City залишили проект і вимагають у видавця повернути зароблені гроші
Журналісти TheKiev.City залишили проект і вимагають у видавця повернути зароблені гроші

Про це «Детектору медіа» розказав журналіст TheKiev.City Сергій Одаренко.

За словами журналіста, десятеро його колег покинули свої робочі місця та вимагають видавця Білінського погасити борги по зарплаті.

«Я прийшов працювати у листопаді… Офіс знаходиться в квартирі, техніки також не вистачало. Це викликало підозри, що це несолідне якесь видання. Але я поспілкувався з людьми, які довше там працювали, і вони мені повідомили, що затримки по зарплаті трапляються, але її виплачують. Як виявилося, у деяких зарплатня не виплачена, навіть, за серпень. – розказав пан Одаренко. – Наразі про зарплату мова не йде. Він годує тільки сніданками. Каже, що виплатить завтра, потім – через тиждень. У мене є сумніви, що він взагалі виплатить гроші… Програміст там працює, йому він зарплату платить, а на нас грошей не вистачає. Люди квартири не можуть оплатити… Можливо, його змусить виплатити гроші розголос цієї інформації. Це єдине, на що я сподіваюся».

Наразі журналістами створена «група постраждалих» з десяти осіб, які готують відповідне звернення до медіаспільноти. Деякі з них, за словами пана Одаренка, вже звернулись до прокуратури.

Видавець TheKiev.City Олександр Білінський повідомив «Детектору медіа», що затримка по зарплатні дійсно є та запевнив, що всі борги будуть погашені.

«Проблеми, пов'язані із затримкою заробітної плати трохи більше місяця і правда існують. Вони викликані форс-мажорною ситуацією, пов'язаною зі станом здоров'я одного зі співзасновників.

Щоб мінімізувати ризики, пов'язані з фінансовою складовою проекту, було прийнято рішення з 1 грудня не наповнювати районні сайти інформацією, а тільки загальнокиївський. Співробітники в курсі цієї ситуації, як і в курсі того, що всі зобов'язання по заробітній платі будуть виконані», - розказав власник.

Нагадаємо, пан Білінський, який раніше працював журналістом видання Gorlovka.ua на Донбасі та переїхав до Києва, повідомляв про запуск нового проекту – мережу з 11-ти районних новинних сайтів Києва. Зокрема, йдетсья про TheKiev.City.

На початку 2016 року прес-служба Адміністрації Президента України не хотіла акредитовувати на прес-конференцію Президента України Петра Порошенка 14 січня журналіста видання Gorlovka.ua Олександра Білінського, та зрештою акредитувала його на захід та вибачилася перед ним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду