Створено робочу групу НСЖУ з питань реформування комунальних ЗМІ

Створено робочу групу НСЖУ з питань реформування комунальних ЗМІ

21 Грудня 2016
1673

Створено робочу групу НСЖУ з питань реформування комунальних ЗМІ

1673
Пошук ефективної допомоги редакціям і журналістам комунальних ЗМІ в процесі реформування вестиме робоча група Національної спілки журналістів України (НСЖУ), до якої увійшли, зокрема, редактори обласних та районних газет, медіаюрист. Склад робочої групи було затверджено на засіданні Секретаріату Спілки 21 грудня.
Створено робочу групу НСЖУ з питань реформування комунальних ЗМІ
Створено робочу групу НСЖУ з питань реформування комунальних ЗМІ

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Робоча група працюватиме над розробкою методичних рекомендацій, проведенням конференцій за участі редакцій – учасників першого і другого етапу реформування, комунікуватиме з юристами державних структур для отримання практичних інструкцій щодо здійснення необхідних процедур у процесі реформування.

Більшість редакторів, які входять до робочої групи, є учасниками першого етапу реформування. Водночас до складу групи увійшов також головний редактор газети «Вісті» Олександр Кульбака із Слов’янська (Донецька область), яка буде реформуватися у другому етапі.

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, перед редакторами комунальних ЗМІ постає чимало викликів на шляху до роздержавлення, тому Спілка продовжить роботу щодо надання допомоги газетам.

«Труднощі пов’язані насамперед з господарськими, юридичними питаннями, вирішення яких є новим для редакторів. Ми уже напрацювали певні рекомендації і покрокові інструкції, в наступному році також співпрацюватимемо з юристами, організовуватимемо зустрічі, які допоможуть з’ясувати  і вирішити проблемні питання», – сказав Сергій Томіленко.

До складу робочої групи увійшли:  Костянтин Григоренко, секретар НСЖУ, головний редактор газети «Обрії Ізюмшини» (Харківська область); Сергій Томіленко, перший секретар НСЖУ; Олександр Кульбака, заступник голови Донецької ОО НСЖУ, головний редактор газети «Вісті» (Донецька обалсть); Тетяна Калиновська, головний редактор газети «Черкаський край»; Микола Іванців, головний редактор газети «Воля народу» (Львівська область); Федір Шевчук, головний редактор газети «Бершадський край» (Вінницька область); Людмила Панкратова, медіаюристка; Олександр Харченко, генеральний директор ІА «Укрінформ», секретар НСЖУ.

Нагадаємо, 16 грудня відбулася всеукраїнська нарада з питань реформування комунальних газет, організована Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) та Держкомтелерадіо. Під час наради понад 130 редакторів комунальних ЗМІ отримали рекомендації щодо підготовки документів для проведення перетворення юридичної особи – редакції газети, які розробили юристи Української асоціації медіабізнесу та Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) в рамках проекту ОБСЄ.

Головні редактори деяких комунальних ЗМІ звернулися до віце-прем’єр-міністра з проханням вплинути на місцеві органи влади, а саме місцеві ради, які не хочуть ухвалювати рішення щодо реформування друкованих ЗМІ. 

23 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою затвердив Перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі, згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ».

26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1673
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду